Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Оставката на правителството в настоящия момент няма да промени нищо, а ще доведе до замяна на едни протести с други. При служебно правителство гладни хора ще излязат на улиците през септември и октомври, смята социалният министър Деница Сачева. 

Тя увери, че в политиките на ГЕРБ няма нито едно нещо, от което тя да се срамуваа.

„Не правя компромис с принципите и съвестта си“, отсече министърката пред bTV.

Още по темата

"Политиката в днешно време е политиката на действието. С всички свои действия има достатъчно доказателства, които са полезни. Ако някой разбира политиката като писане във фейсбук, аз не разбирам така политиката. Ако моите действия са нарушили закон съм готова да нося отговорност", каза Сачева.

"Откакто съм министър имаме приет закон за социалните услуги, в момента безработицата е около 8%. Мярката 60/40 е допринесла 5,4% от хората да не загубят работата си", добави социалният министър.

“Намесихме се в случая в Елин Пелин, когато видяхме видеото. Социални работници 2 години работят с това семейство, няколко пъти се намесва и съда. Такива случаи има много в страната, в момента те са 38. И двете деца съдът е постановил да са при майката, последният път едното дете е останало при бащата, когато е трябвало да го върне при майката, тя не се е появила. Децата са на сигурно място, ще се работи да се намери режим на съгласуваност за свиждане между двамата. Ако продължава тази ситуация, ще има ново съдебно решение, дали децата да останат при бащата”, каза Сачева.

Главният архитект на община Елин Пелин Борислав Кръстев се опита да отвлече детето си на 30 юли сутринта. Това стана ясно от клип във фейсбук, пуснат от бившата му съпруга. Държавната агенция за закрила на детето(ДАЗД) веднага се самосезира.


 

Коментари Напиши коментар

421

ХА ХА

преди 1 седмица

Няма гладни хора .Има само мързеливи. Колко много са на площада. Кой им плаща. Защо не ги пометат а още ги жалят.

420

СКОРПИОН !

преди 1 седмица

До дедо от село 410! Ти дедо, си захвърлил мотиката на село, та си дошъл у градо да крещиш на жълтите павета, че това е по-леко от колкото да копаш на полето! Еха, добра работа, шапка на тояга! Викай колкото си искаш с говедарския си глас : Оставка, Оставка, че с нея ще докараш истинската мафия на власт! Браво, дедо, но връщай се бързичко на село, че след тази "ОСТАВКА " и без мотичка ще останеш, че хляба не расте на жълтите павета, това добре го знаеш !Бегай, дедо, бегай, че ден година храни!

419

Анонимен

преди 1 седмица

Има социални служби за гладуващите. Цяла зима и по изолацията раздават храна. Вие, гладните, защо не сте отишли? Чакате те да дойдат да ви поканят ли? Или нямате пари за лимузина и хотел?