Снимка: БГНЕС

Министерският съвет реши да отпусне допълнителни разходи по бюджета на ведомството за финансова подкрепа на програми и проекти за частни културни организации и дейци в областта на културата и изкуствата, упражняващи свободни професии  в размер на 15 000 000 лв., съобщи правителствения пресцентър.

Още по темата

Средствата ще бъдат предоставени на Национален фонд „Култура“ за програми за финансиране на проекти на дейци в областта на културата и изкуствата, включително и в интернет  пространството, упражняващи свободни професии, както и за подпомагане дейността на частни културни организации в областта на изкуството и културата.

Одобрени са допълнителни разходи по бюджета и на МВР в размер на 3 000 000 лв. по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2020 г. 

Министерството на здравеопазването получава допълнително 7 425 000 лв. С тези средства ще бъде създадена адекватна готовност и ще бъде увеличен капацитетът на лечебните заведения за справяне на здравната система при пандемична обстановка.

На днешното правителствено заседание, с друго постановление, бяха одобрени допълнителни средства във връзка с мярката на кабинета за предоставяне на помощ за ползване на основни туристически услуги за вътрешен туризъм на стойност 210 лв. за лицата, които пряко са осъществявали или осъществяват дейности, свързани с лечението, предотвратяване на разпространението и/или преодоляване на последиците от COVID – 19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase