Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Управлението е изчерпано, но премиерът Бойко Борисов и партиите около няма няма да се откажат от властта, оцени червената шефка Корнелия Нинова след като парламентът отхвърли вотът на недоверие срещу правителството.

Още по темата
Според нея управляващите ще отричат реалността в името на властта.

„Този парламент не представлява мнозинството български граждани и тяхното желание за промяна. Парламентът е делегитимиран. Единствената цел на Народното събрание да остане да работи може да бъде само ускорено приемане на машинното гласуване и след това разпускането му",  коментира соцлидерката, цитирана от „Фокус“.

Според нея днешното гласуване на вота е показало кой-кой е в парламента и къде се позиционира.

"Обединени патриоти и ГЕРБ разбира се, пазят властта на всяка цена. Воля се изтъргува за пореден път. Много интересна беше позицията на ДПС. Струва ни се, че за пръв път в историята на всички вотове те не взеха отношение в дебата. Вероятно, изчаквайки как ще се развие въпросът с тримата, посочени от премиера Борисов техни министри. Те подадоха уж оставки, след това оставени на изчакване. Очевидно там ще се развиват някакви процеси", посочи Нинова.

Според нея ще стане ясно как са се развили взаимоотношенията между ДПС и ГЕРБ, след като управляващите предложат промени във властта.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase