Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След гласуването на вота на недоверие към правителството, който очаквано бе отхвърлен, депутатът от ГЕРБ Маноил Манев обвини БСП, че са излъгали хората, че заради тях внасят вота и участват в протестите.

"Аз, депутатът от ГЕРБ Маноил Манев, гласувах против вашия вот поради три основни причини. Първата се нарича - лъжа. Втората се нарича - глупост, третата - се казва омраза. Вие с вашия вот на недоверие излъгахте младите хора, които ходят по улиците на България. Излъгахте, че го правите заради тях. Нищо подобно. Правите го заради вашата неосъществена лидерка", обвини той.

Още по темата
Според съпартиеца му Спас Гърневски пък се готви метеж и пуч. Той също нападна червената шефка Корнелия Нинова.

"Уволнената от собствения си премиер заради корупция по цял ден крещи "Долу на подкупените", скочи той.

"България е под безпрецедентен опит за метеж срещу законното правителство, в което участват три групи хора. Първата е самоизяждаща се БСП. Тя се опитва да спаси от възмездие създаденото от нея в криминалния преход мафиотска-олигарфия. За лице на уличния пуч бе изведен най-големият провал на БСП в политиката фелдфебел Румен Радев", скочи Гърневски.

"Няма друго определение на държавник, застанал на страната на бегълци от правосъдието срещу българската прокуратура, която търси възмездие. До дясното му рамо инсталираха водачката на безродната червена глутница Нинова, която от виден приватизатор днес вече се е превъплатила в ролята на Мизийската Света Богородица", каза още Гърневски.

По думите му във втората група попадат както отхвърлени от обществото политически маргинали, така и добре мотивирани ултраси, а третата е на интелигенти хора, които са се разграничили от първите две.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase