Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

След поредното нападение над полицаи в ромска махала, лидерът на НФСБ Валери Симеонов поиска от МВР шефа Младен Маринов публично да огласи, че служителите на реда имат право да се защитят и да им позволи да използват огнестрелни оръжия, когато са нападани.

Поводът за това е случаят от вчера, при който трима полицаи и тяхното куче бяха атакувани с брадви и ножове  в ромската махала на Кюстендил.

Oще по темата

„Протестът ще отмине, правителство ще оцелее, но тежките етнически проблеми в обществото ще останат“, скочи той.

За Симеонов е недопустимо през 2020 г. полицаи да се нападат с ножове, секири и метални пръти.

„На запад от Балканите такова нападение се приема за терористичен акт, в нашата родина това е ежедневие, което се счита за битов акт. Такива нападения от цигани се случват непрекъснато“, коментира той.

Като пример Симеонов посочи нападнати и бити полицаи  в Сливен, Пловдив и други места и все след опит да се „спре чалга терорът на пияни и озверели цигански тълпи“.

Според него мургавите нападатели са с чувството за безнаказаност, защото знаят, че ще бъдат защитени от адвокатите на правозащитни организации и че имат политическата защита на ДПС.

"Тази псевдноетническа партия, която е загубила доверието на турския етнос и се е преориентирала към купуването на гласовете на ромския етнос“, обвини лидерът на НФСБ.

Той призова политиците да осъдят агресията на маргиналзираните групи, защото тези престъпления ставали епидемия – тормоз и побой, а тях са подлагани лекари, полицаи, горски и социални работници.

„Време е българските интуиции, политици и партии да преодолеят страха си от прилагане на закона в пълния му обем и е време вътрешният министър публично да обясни, че полицаите имат право на защита и да разпореди употребата на огнестрелни оръжия, когато те са нападани с оръжия. Никой не може да е по-голям от закона независимо от неговия етнически, материален, сексуален и социален статус“, отсече Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

89

Зверство?

преди 3 години

Г-да журналисти от сайта "Днес", предполагам че някой/някои от вас са чули какво разказа студентът по Право за поведението на полицаи преди два дни. Оказа се, че те са се държали като джелати , за да не кажа садисти: пребиване на младеж, тръгнал срещу тях с вдигнати ръце, нахвърляне на набелязаните за жертви на куп и там ритане, налагане с юмруци потялото, нещо като Белене в "демократичен" стил. За издевателството над пребитото момиче да не говорим. Г-да Терзийски, Хаджиев, Златанов, говорете!

88

Има ли

преди 3 години

Има ли някой,който да взема вече на сериозно това правителство,този вицепремиер, тази "партия"? Толкова се дискредитираха,че освен оставка и затвор...всичко друго е позор.

87

Анонимен

преди 3 години

пистолетите щебъдат ползвани както се казва срещу мирното население - срещу тълпите и ромите пак ще бъде пак със добро - не заради друго, ами защото ги е страх да подпалят напрежението -вероятно са и прави но и с добро не става.

fallback