fallback

Гражданското недоволство срещу правителството продължава вече пети ден.

"Има много стари, познати лица от предишни протести. Много от 2013 г. Виждаме, че друга политическа сила стои зад тези протести. Тя е инспирирана от издигнатия от нея президент и от една страна това върши добра работа да отклони вниманието от скандалите, които имаме с неговите съветници", коментира политическият анализатор Пламен Юруков в "Денят ON AIR".

Oще по темата
По думите му протестът е нормално политическо явление, въпросът е обаче, че когато той не е конкретизиран, последствията от него няма да са с толкова голямо значение.

"Много ми е странно като видя Христо Иванов до Мая Манолова, до Александър Томов и до президента Радев. Този протест започна като политически и неговата същност е политическа", каза още бившият лидер на СДС пред Bulgaria ON AIR.

Според него протестите са поведени именно от Румен Радев, който трябва да се грижи за единството на нацията и още тук започват политическите несъответствия.

"Почти всички хора са недоволни от правителството. В България има много неща, за които да си недоволен. Има много проблеми за решаване. От тези протести нищо не може да се промени", категоричен бе Юруков.

Той е на мнение, че изходът е България първо да тръгне по пътя на реформите и да се промени дейността на самите институции, както и промяна на Конституцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

90

Тикволандия

преди 3 години

Остатъчното СДС (на което по едно време беше лидер Юруков) отдавна е в клиническа смърт. Но Сашко Йорданов все пак се уреди за евродепутат.Оказва се, че президентът Радев може да събере на едно място привърженици и на лявото и на дясното. Това е пътят. За да се оттървем от крадливата и некадърна гербаджийска дружинка може да се наложи да минем пак през експертен кабинет както по времето на Димитър Попов през 1990г.

89

до 95

преди 3 години

Само да кажеш след като сега е мноооого добре,на какво го отдаваш това? Какво,коя сфера в обществото така се промени в положителна посока след идването на сегашните? Не е ли по логично твоите 9-10 х.(за които мнооооого се съмнявам,не защото не може, а защото тези които вземат такива пари,нямат никакво време да се занимават по форумите и да бранят управляващите)да си почнал да ги получаваш,защото бизнеса ти или бизнеса на шефа ти просто е тръгнал,а не защото боко ти е помогнал с нещо?Просто питам

88

Анонимен

преди 3 години

А протестите срещу Орешарски, подкрепени видно от бившия преЦедент Плевнелиев, ГЕРБ и ББ какви бяха? Не- политически ли?

fallback