Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

"Не е новина, че президентът поиска оставка на правителството, защото той го направи и преди няколко месеца. После се скри. В момента президентът иска да предизвика политическа криза, но не казва какво предлага да се прави после". Това каза пред БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Oще по темата

Това, което се случи на протестите снощи, според Биков е резултат от думите и действията на президента през последните години.

"Президентът участва в сценарий за дестабилизиране на държавата, но не уточнява какво ще се случи след това", коментира Биков.

"В продължение на три години се опитваме да спрем привържениците на ГЕРБ. Те са точно толкова равни пред закона и имат право да изразят мнението си. Нито един от тях не провокира и не счупи нещо. Отсреща имаше хора на Васил Божков от една от агитките на "Левски". Искаха да ни набият. А това са хората, които президентът легитимира като борци срещу мафията. Това са хора, които искат безвластие", посочи депутатът.

Президентът трябва ясно да каже какво ще прави с тези над 1 млн. души, които подкрепят ГЕРБ, допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

81

Анонимен

преди 3 години

Протестите по закон имат организатори, които носят абсолютно цялата отговорност за здравето и живота на хората, които водят след себе си.Те си следят за дисциплината и т.н.По тази причина те открай време се грижат друг ,,да те им яхне,, протеста, докато не се изпълнят исканията им.Публикувайте заявленията за демонстрациите.Божков вече го направи.Ще си носи отговорността, а Нинова?Много е лесно.Радев организира ,, нелегални,, протестни шествия, а Нинова му праща провокатори и обратно.

80

Анонимен

преди 3 години

Опорката , че няма КОЙ вече не играе! ББ бил по малкото зло , отдавна се изтърка ! Няма малко и голямо! Борисов сам си е виновен , нарцис!Народа избра , връщаме няма , ГЕРБ си отива , ще последват съдбата на НДСВ!Царя ни натресе с еднокнижника!Троловет е на ГЕРБ , не се хабете , няма кой да ви плати , Свободни сте !

79

BNRD

преди 3 години

Има Импийчмънт!но Президента е главнокомандващ,има право на вето,да внася поправки и отменя закони,да иска оставката на правителството и други. Ако се играе на котка и мишка трябва да се довърши играта.Какво чакате?Избирайте!

fallback