Снимка: МС
fallback

„Огромна пречиствателна станция на общините Китен и Приморско - има най-съвременните шведски и италиански системи. Изпълнихме това, което сме обещали - да предоставим най-чистото море“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който инспектира реконструкцията и разширяването на пречиствателната станция за отпадни води и изграждане на довеждаща инфраструктура на територията на Приморско и Китен, цитиран от правителствената пресслужба.

Oще по темата

Премиерът Борисов отбеляза, че вече всички населени места имат най-съвременните пречиствателни станции. „Но ако тези отпадни води отиваха в морето, всички щяха да са тук и да ме питат“, категоричен беше министър-председателят. Той посочи, че в условията на пандемия бизнесът трябва да продължи да работи.

Инвестиционният проект за подобряване на съществуващата система за управление на oтпадъчните води на територията на град Приморско и град Китен се реализира с финансиране по оперативна програма „Околна среда“ на обща стойност 22,27 млн. лева.

От тях 16 млн. лева са безвъзмездна финансова помощ, съфинансирането от Община Приморско е 2 млн. лева, а останалите средства са от държавния бюджет. С изпълнението на проекта ще бъде постигнато подобряване на качеството на живот на населението на територията на гр. Приморско и гр. Китен, преодоляване на здравно-екологичните рискове и предоставянето на качествени екологични услуги на гражданите.

Реконструкцията и разширяването на съществуваща пречиствателна станция ще обслужва над 55 000 жители и гости на Приморско и Китен по време на туристическия сезон. Реализирането на проекта допринася за изпълнението на поетите ангажименти на страната ни за изграждане на обекти, чрез които да бъде увеличен събраният и третираният товар на замърсяване преди заустването на отпадъчните води във водни обекти.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

195

Кметът

преди 3 години

При комунистите нямаше причиствателни станции,но беше чисто,приятно и нямаше също ла.на в морето.

194

Професионалист

преди 3 години

Бай ***, в морето на офицерския плаж във Варна има лай.а,а пред сараите на Доган има мутри и плажът не може да се ползва от обикновените плануват.Това ли ти е демокрацията и правотата държава?

193

Анонимен

преди 3 години

/майко не знам какво ще прави Беларус, добре че руснаците още не са писнали, че ги дискриминират съджествайки че не са токова бели както белорусите хаххахахх, че тогава протестите във фащ ще ни се видчт детска игра

fallback