Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Екоминистърът Емил Димитров – Ревизоро се колебае дали да даде старт на изграждането на спасителна база в района на Рилските езера.

Oще по темата

„От години на Рилските езера трябва да се направи база на планинските спасители, защото, когато от Дупница тръгнат им трябват 2-3 часа, за да се качат до горе. Така не помагат на ранените туристи, а само ги транспортират в тежко състояние в болницата“, обясни той.

Средствата за базата са осигурени. Те са около 500 хил. лв., но след острата реакция на багера в района, сега Димитров се колебае дали няма да последва същата и при строителството на базата за спасителите.

„Не ми се мисли, ако утре започнем да правим тази база, за да спасим хората. На всеки може да му прилошее. Ще има не я почвайте, почвайте я. Защо прозорецът е на ляво, защо е на дясно“, призна той.

Според него не трябва да има булдозер в Рила и заради това всички възможни санкции ще бъдат приложени на нарушителите.

Той припомни, че по указания на премиера проектът е спрян.

А относно промените в Закона за биологичното разнообразие, които предвиждат въвеждането на нов подход за управление на НАТУРА 2000 в България, а именно управлението на защитените зони на регионален принцип, министър каза, че иска да работи с академичната общност , с БАН и научните институти.

"Аз съм гражданска квота, с политика не се занимавам“, отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

бибитко

преди 3 години

Да я направят хубава базата да подпира някое свлачище 5-6 етажа.

46

Анонимен

преди 3 години

А бе няма ли най-сетне разрешилите тези дейности,да си носят отговорността, като бъдат уволнени? Стига церемонии и кандърми, придружени от ох,ах и не разбрах!

45

Турист

преди 3 години

Аз там ходя само по- голяма нужда. Бяхме 6-7 човека веднъж бе става, огън си палихме , наденичка пекахме, една кофа не са сложили та трябваше ползвам Окото като кофа, *** дъновистите чистели така, че не е проблем

fallback