Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

ЕС обеща финансова помощ на най-пострадалите страни-членки от пандемията Ковид-19. Кога обаче реално можем да очакваме пари, за кого и под каква форма?

Евродепутатът Ангел Джамбазки заяви пред "Денят ON AIR", че правителството говори по много смел начин за тази помощ от ЕС, свързана с коронавируса.
Oще по темата


"Много пъти видях да се говори смело за големи суми. Това дори не е уговорено на ниво Европейски съвет. Каквото и да бъде договорено, то ще е само възможност. Това няма да е сума, която ще се дава ей така. Друг е въпросът, че много бизнеси ще претендират, че са силно засегнати, и то - с право. Защото всичко беше спряло. Не трябва да бъдем смели в изказванията си за тези пари, тези пари са виртуални", посочи той.

Според Ангел Джамбазки най-много случаи на коронавирус има в ромските общности.

"Тези наши необразовани съграждани, без съвест, без осигуровки, се качват най-безотговорно на самолет и заразяват българи наред", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

В италианския град Мондрагоне назря война между италианци и роми от български произход, които не искаха да бъдат поставени под карантина. Евродепутатът коментира, че не смята, че тези хора трябва да бъдат спрягани като българи.

"Италия да се замисли сега как да се оправя с тези европейски граждани, нали ни учеха на демокрация? Не става дума за расизъм, тези хора дори не си мият ръцете, те не спазват хигиена и дистанция. Като са в България не искат да са българи, като са в чужбина са българи", посочи той.

Джамбазки смята, че ГЕРБ са "разкрачени между либералното лицемерие и махалите" и за това не заемат позицията на ВМРО относно ромите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Ddd

преди 3 години

Ако повечето политици са откровени като Джамбазки, на Боко може и да му дойде акъла в главата и да престане да глезоти манганетата, щото както е тръгнало, след някоя друга година партия "Рома" ще бъде една от основните партии в парламента.

76

Shark

преди 3 години

До R. Ти на колко години беше по времето на Виденов? Ако не знаеш, да ти кажа, Виденов беше единственият политик, който отказа да следва плана за съсипване на България, затова му спретнаха това фиаско с т.нар виденова зима. Той поне се оттегли с достойнство и не се бута в политиката, за разлика от всички останали престъпници,от всички партии, начело с Костов, който трябваше отдавна да е в затвора.

75

Скептик

преди 3 години

До един дето спряга тука Костов. Аратлик, без да е имало Ковид19 и разполагайки с финансиране от СБ и МВФ, Костов унищожи 100 000 микро фирми и раздаде голямата част от икономиката на хора с бележки че стават за директори. Ако смяташ това за постижение вземи се .....

fallback