fallback

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и извънредният и пълномощен посланик на САЩ Херо Мустафа подписаха Писмо за намерение за сътрудничество в областта на здравеопазването между правителствата на Република България и на Съединените американски щати, съобщават от Министерството на здравеопазването.

До момента подобен документ за двустранно сътрудничество не е имало.

Споразумението ще е в сила за период от пет години и може да бъде продължено при взаимно желание, веднага след като бъде одобрено и от Министерския съвет на Република България.
 
Двете страни се споразумяха да издигнат двустранния диалог в областта на здравеопазването до стратегическо ниво. Сред приоритетните направления са обмяната на успешни практики при превенцията и лечението на инфекциозни заболявания, както и инициативи, свързани с електронното здравеопазване и обучението на медицински специалисти.
 
Министър Ананиев посочи, че споразумението включва всички актуални теми, които са ключови за сектор здравеопазване и в кратки срокове ще започне работа по набелязаните приоритети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 3 години

Народът да се събуди и дапрогони бандитската шайкагерб, иначе не го чака нищо добро.

29

Ватман

преди 3 години

Ще спасяваме Американците, то се е видяло. Горкичките, пак до нас упряха. На времето Германците спасявахме, изнасяхме им битките на Източния фронт. После Руснаците спасявхме и плацдарм го играехме. Преди това Османската империя спасявахме - като я хранехме и обличахме и кръвен данък им давахме. Е днес кое от всичките е отменено? Я се позамислете? Когато младите ви деца заминават за чужбина - това не е ли кръвен данък?

28

sperko

преди 3 години

Спрете всякакви сътрудничества в здравеопазването в САЩ! Американците нямат здравеопазване, всичко е приватизирано и хората почти нямат достъп до здравни услуги(освен ако не са богати). За бога, братя, вразумете се и запазете малкото, което имаме, защото и то ще бъде сдъвчено и употребено от една шепа богаташи!

fallback