Снимка: БГНЕС
fallback

Българският министър-председател Бойко Борисов публикува кратко видео в профила си във Фейсбук, за да честити основаването на Християндемократическият съюз на днешната дата преди 75 години.

"Честит 75-и рожден ден! 75 години партия ЦДУ (българската абревиатура е ХДС, ЦДУ е немската - Christlich-Demokratische Union, CDU, б.р.), 50 години в правителството на Германия, 15 години приятелство и партньорство с партия ГЕРБ'', заяви премиерът Борисов, след като първите му встъпителни слова бяха на немски език.

"През всичките тези години ние винаги сме разчитали на вас за съвет, пример, подкрепа. Благодарни сме за вашето приятелство и лидерство в Европа. Пожелавам на партия ЦДУ да продължи с отговорност и решителност напред", каза още Бойко Борисов и отново завърши поздрава си на немски език.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

Пропов

преди 3 години

Много добре е направил. Това е дипломация. А в момента Германия ги храни. Освен това тъкмо прочетох , че немския е на път да стане официален език на ЕС. Той от години е доминиращ реално, отваря най много врати в ЕС. Та явно и Бойко чете и правилно се ориентира. Сега дали сам се е сетил или са му подсказали, не е важно. Важно е че не изцепи някоя поредна простотия, ами съвесем дипломатически го направи.

68

Анонимен

преди 3 години

Мисля, че публикацията е неуместна. Известно е, че БиБи не знае западни есици, в т.ч. и немски. Като иска да поздрави немския канцлер или френския президент, преводачи ще му напишат писмото на съответния език, защото Севда Арнаудова няма нужния умствен багаж да напише такова на български, ще го съгласуват с Боце и ще го изпратят на адресата. Досега така се е процедирало, и сега така е направено. Защо тогава хвалите Падишаха? Той ли е написал писмото на немски, а?

67

Гъзибар

преди 3 години

Борисов поздрави германската партия ХДС на немски , гъ за му немски знае?

fallback