Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Червената шефка Корнелия Нинова поиска отговор от премиера Бойко Борисов защо са избити хиляди животни през 2018 г. в Странджа, след като не е имало чума по дребните животни. Тя се закани, че БСП ще иска изслушване на премиера по въпроса.

Oще по темата

Соцлидерката се позова на окончателно решение на ВАС, заведено от жена, чието стадо от овце също е било предвидено за унищожаване.

„Намери се една смела жена Аня от Болярово, която се опълчи на това беззаконие, наказахте я с глоба, заличихте стопанство й, ние й помогнахме и тя заведе дело и след две години истината излезе наяве. В решението на ВАС пише, че не са изложени обективни факти, установяващи безспорно наличието на болестта по животните и вземането на крайни мерки за преодоляването й. Според решението на съда липсват доказателство за наличието на чума в конкретния регион по това време“, каза Нинова.

Заради това според нея сега е време за отговори и то лично от Борисов.

„Защо излъгахте, че има чума по животните в Странджа, защо излъгахте Европа и унищожихте стопанствата на хората, унищожихте труда им, обезлюдихте региона. Един трябва да отговаря, защото министрите се смениха, директорът на БАБХ също“, отсече тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 141. Не е имало чума САМО в стопанството на А. Петрова, а НЕ В РЕГИОНА!2. Директивата за избиването на животните дойде от ЕС.Лъжеш не по-малко ялово от Круш...вица.

43

Анонимен

преди 3 години

До хмAbe hi4 i na STATISTIKATA ne vervajte, SAMO NA EVROSTAT НЕ НА НАШАТА СЪМНИТЕЛНО ЛЪЖЛИВА СТАТИСТИКА

42

Швейк:

преди 3 години

,,В луд.н.ицата, както и в парламента, всеки говори каквото му дойде наум,,

fallback