Снимка: БГНЕС
fallback
Валентин Златев излезе с позиция по повод замесването на името му в разговори с Корнелия Нинова и Васил Божков. Той категорично отрече да е водил такъв разговор и определи ситуацията като "тотални глупости, които отказвам да коментирам". 
 
Ето какво пише бизнесменът в своята позиция.
 
"Във връзка с опитите на известни и неизвестни политици да бъда причислен към т. нар. „олигархия на прехода“, заявявам, че в течение на 20 години съм бил мениджър на едни от най-успешните български предприятия, инвестирали над 3,6 милиарда долара в България. За този период те са внесли в хазната преки и косвени данъци за над 21 милиарда долара, разкрили са пряко или чрез свързани с тяхната дейност производства над 13 000 работни места и винаги са спазвали стриктно всички закони.
 
Ако въпросните господа не могат да направят разлика между мениджър и собственик, ги съветвам да се обърнат към някой от многобройните високопрофесионални български юристи, които да им помогнат да разберат тази разлика.
 
По повод спекулациите относно предстоящите ми свидетелски показания, вярвам, че България е правова държава, член на Европейския съюз, и декларирам, че винаги съм спазвал нормите на закона.
 
С ясното съзнание, че съм публична личност, често през годините съм подминавал с мълчаливо търпение многобройните злоупотреби с името ми. Смятам обаче, че към днешна дата всички граници на търпимост са преминати. Не знам за какво съм „следващият, но следващият ми ход е да защитя правата си по съдебен ред", посочва Валентин Златев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Тонката

преди 3 години

Не закачайте нашия човек!!!!

39

subzero

преди 3 години

"...внесли в хазната преки и косвени данъци за над 21 милиарда долара..."Ама данък печалба не си внесъл !!!!

38

Анонимен

преди 3 години

Този от къде ще ни праща СМС'и ?

fallback