Общ преглед
50% е извадката, в която се проверяват всички потребители по схеми. Цитатът е от видеоконферентна връзка, направена през март по повод пандемията. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева на брифинг в МЗХГ по повод публикации в медиите.
Още по темата

Според Танева по време на срещата е обсъдено предложението, което България ще подаде към ЕК за възможността да програмираме хоризонтална мярка COVID-19 за компенсация на земеделските производители. Към днешна дата, близо 3 месеца след тази видеоконференция сме на път това да се случи във всички страни-членки”, допълни тя.

"Репликата ми е в отговор на комуникация с една организация и тя е в посока на това, че ако даден бранш, който е в сектора на чувствителните, постоянно говори и темата е само измама, той няма как да получи обществена подкрепа. Категорично заявявам, че сегашният мандат е с най-високо ниво на проверка. Всичко се доказва на ЕК, защото не можем да платим без доклад от определени проверки", обясни Танева.

"Кой бранш би бил подкрепен, ако постоянно говори за измами? Няма кой. Ние можем най-отговорно, че в момента имаме политическата воля да извършваме най-висок процент проверки. Целта е справедливо разпределение. Точно тези завишени проверки бяха причината производителите на получат по-високи ставки", добави още министърът, цитирана от Нова тв.

Тя не може да си обясни тази атака. Според нея тя е насочена към производителите и целта й била да им навреди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар