fallback

Парламентът прие отчетния доклад на Антикорупционната комисия за изминалата 2019 г. със 131 гласа "за". Левицата обаче не си спести критиките за свършеното и се въздържа от гласуване.

"Още преди 2 години, когато се приемаше закона за борба с корупцията заявихме, че по този начин - събирането на няколко органа в един мегаорган, няма да доведе до ефективна борба с корупцията. Изследванията не само в България, а и на европейски и световни организации го доказват всеки ден", посочи депутатът от БСП Кристина Сидорова в "Денят ON AIR".

Oще по темата
Според нея пасажи от представения днес доклад са изцяло копирани от този през 2018 г.

"Това много ми напомня на търсене на много количество за сметка на качество. Има показани данни, но няма никакъв анализ", допълни тя пред Bulgaria ON AIR.

Сидорова бе категорична, че КПКОНПИ не трябва да е бухалка на властта, а реално да се бори с корупцията там, където я има.

"Обществото трябва да усети, че когато извършваш корупционно престъпление, когато се облагодетелстваш, ти ще получиш наказанието за това. Тази комисия трябва да покаже, че корупцията в България може да бъде наказуема", заяви депутатът от БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Праселина Свинорова

преди 3 години

Ох от как съм у парламенто си отядох на кифтеа и съм се освинила добре

5

Анонимен

преди 3 години

Мафията в България - това са ГЕРБ+ВМРО - те управляват и са ортаци в разграбването на Държавата, за което един ден, когато паднат от власт ще бъдат съдени и вкарани в затвора, заедно с прислужниците им Цацаров у Гешев.

4

Анонимен

преди 3 години

*** и дебелата гнусна сви...я

fallback