Видео 22.05.2020

Извънредното положение у нас било с мека форма

От 14 май България вече не е в извънредно положение, но заради коронавируса здравният министър ще може да въвежда "извънредна епидемична обстановка" на територията на страната или в даден регион.

Извънредното положение винаги е изпитание за Конституцията, за всяка правна система. Ние минахме мека форма на извънредно положение. Справихме се успешно и Конституцията издържа в това напрежение, което е тест колко добра е Конституцията от 1991 г. Това каза за "Денят ON AIR" експертът по конституционно право проф. Георги Близнашки.

"Бях приятно изненадан от начина, по който управляващите се справиха, Борисов има управленческа интуиция, извънредното положение беше неговата стихия. Много неща се правиха опитно, но те станаха и се развиха в правилна посока", допълни той за Bulgaria ON AIR.

По думите му, по дефиниция президентът не може да е опозиция, той е обединител на нацията, бил избран да пази Конституцията и било грешка да опитва да я промени.

"Радев прави нови и нови грешки, но институциите показаха, че издържат на напрежението", каза още проф. Близнашки.

"Опозицията не можа да намери верният тон, те продължиха да крякат, да устройват скандали - това е абсурдно", допълни той.

Коментари Напиши коментар

22

Активист на БКП

преди 1 седмица

До Чебурашка

Ама гласуваш за капиталистите-комунисти !!!

21

Анонимен

преди 1 седмица

Червените си мислеха че са в ситуация уин - уин. Ако има мерки ще плюят срещу мерките. Ако има бройки умрели ще плюят срещу правителството че не е взело мерки. Обаче не им се получи. Пак се окакаха.

20

Чебурашка

преди 1 седмица

До Тато из Правец
От 31 години комунистите градят капитализъм. Какъвто им беше комунизма такъв им е и капитализма. Теб не са те включили в строителството а са те оставили само да наблюдаваш. Затова си в това настроение. От многото неизползван мозък.