fallback

Нaрoднитe прeдcтaвитeли oт НФCБ и ВМРO прeдлaгaт прoeкт нa Зaкoн зa зaщитa нa физичecкитe лицa при нeплaтeжocпocoбнocт, c кoйтo ce cлaгa крaй нa "вeчния длъжник".

"В България има хора, които са вечни длъжници. Закупили са си жилище, не успяват да го изплащат, идва момент, в който това жилище се продава и остава още един дял на този длъжник, който хем няма жилище, хем има трудности с плащането си и той може цял живот да не излезе на светло в трудовия пазар", обясни депутатът от ВМРО Александър Сиди в "Денят ON AIR".

По думите му идеята е да се намери решение, с което този процес да спре в един момент.

Сиди допълни, че от "Обединени патриоти" искат да седнат с всички останали партии, да разгледат законопроекта им, всички да кажат къде би могло да има пропуски и после да подпишат закона, защото България имала нужда от него.

Общият размер на задълженията да е до 200 000 лева, уточни депутатът. За да попадне под закрила, лицето трябва да е неплатежоспособно и добросъвестно, уточняват вносителите.

Пред Bulgaria ON AIR Сиди бе категоричен, че няма съревнование в управляващата коалиция относно предложенията за антикризисни мерки.

"Почти всички мерки, които правителството изпълнява в момента, са по предложение на ВМРО. Добре е българските граждани да знаят кой какво работи в тези месеци. Диалогът между ГЕРБ и "Обединени патриоти" беше достатъчно добър", заяви Сиди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 3 години

До 11. И аз мисля ,че ще има вечноприщипан човечец.Нещо като полуклошар,като отношение.Друга тема е,че римляните за толкоз, пари ще сиживеят царски.Сиди,какъв е по народност.Няма либългари в този парламент???

11

ББ

преди 3 години

демек ако си взема 200 хиляди през брачеда в банатка,обявя фалит...Народа ни ще ги плати...кво ли пък,то КТБ,Божков,санираха ви...ще се възползвам...докато има *** ще има и тарикати...трябва да има фалити...и милардери не произвеждащи нищо...усвояващи обществени фондове...демек вашите данъци...министъра на финансите кога в затвора...за Божков гейт????в САЩ поне 300 г. биха му лепнали...а тук нормално

10

Анонимен

преди 3 години

Трябва да се търси отговорност от даващите кредити банкери. Пример: в чужбина получаваш кредит за жилище при проверка на банковата ти история за 5 -10 години назад, трябва да притежаваш сума гарантираща, че ще си плащаш кредита. В България всеки е добре дошъл за кредит и покупка на жилище, без да има пари като залог за покупката. Абсурдистан

fallback