fallback

Дали ще увеличим минималното обезщетение за безработица? По скоро, да, но за това ще можем да говорим след юни месец. Това обяви социалният министър Деница Сачева в предаването "Опорни хора" по телевизия Bulgaria ON AIR.

"Тази мярка се дискутира в момента, правят се различни разчети. Сега не мога да ви дам положителен отговор, но със сигурност мога да ви кажа, че това е мярка, която правителството обмисля. Ще обявим какво е възможно като увеличение, когато сме готови“, допълни социалният министър.

Oще по темата
По думите й със сигурност политиката, която правителството води, не е политика на насърчаване на помощите, а политика на насърчаване на заетостта.

"Ще предложим като мярка за борба с безработицата да бъде под формата на субсидирана заетост, но тази мярка ще можем да анонсираме през втората половина на месец юни. Ще търсим механизъм как да направим безработните отново работещи", заяви още Сачева.

Относно мярката 60/40 тя посочи, че до този момент общият брой на подадени заявления е 2016 за почти 30 000 работници.

За трети пореден ден има намаляване на хората, които се регистрират като безработни. Няма как да се сбъдне прогнозата на част от бизнеса за 500 000 души на трудовата борса. Не предвиждаме безработица от 10%, завърши тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 3 години

Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

12

Анонимен

преди 3 години

Все едно слушам Лейон Хуйпръцунян. Мисъл йок. Единствения начин да се обогати вътрешния им свят е целево заразяване с ***.

11

Анонимен

преди 3 години

Тази поразително много прилича на Трифон Иванов /светла му памет/.

fallback