fallback

Общ преглед
Въпреки строгите мерки за ограничение на разпространението коронавируса, стотица отидоха пред Паметника на Съветската армия в София, за да положат цветя.
Oще по темата


Сред тях бяха и червената шефка Корнелия Нинова.

България е част от европейското семейство и наша обща отговорност е да го съхраним, променяме и развиваме, за да вървим по-уверено напред и да се справяме по-успешно с трудности и кризи, каза тя, цитирана от  пресцентъра на БСП.

„Днес се навършват 75 години от безусловната капитулация на нацистка Германия, разпалила най-кръвопролитната война в историята на човечеството. Победата на съюзниците, с решаващия принос на Съветската армия, слага край на човеконенавистен режим, който пише най-мрачните страници на миналия век с Холокоста и с десетките милиони цивилни жертви на световния конфликт“, посочи соцлидеркатая.

„Днес е ден, в който трябва да преклоним глава пред всички, които се изправиха и воюваха срещу това зло по фронтовете и в съпротивата. Сред тях са и десетки хиляди български антифашисти и воини, ускорили края на Третия райх с героизма си във финалната фаза на войната. Недостойни са опитите да се омаловажава този подвиг и да се пренаписва и преиначава историята със задна дата заради конюнктурни политически интереси. Историческата истина е една и БСП винаги ще я отстоява“, каза още Нинова.

Тя допълни, че на 9 май е и Денят на Европа.

„Днес се навършват 70 години от деня, в който за пръв път Шуман обявява идеята за Обединена Европа, с което да се гарантира мир между доскоро непремирими съперници. 70 години след това, 450 милиона европейци споделят общите ценности като мир, равенство, солидарност, върховенство на закона, социален прогрес и икономически просперитет. България е част от европейското семейство и наша обща отговорност е да го съхраним, променяме и развиваме, за да вървим по-уверено напред и да се справяме по-успешно с трудности и кризи. Нека бъдем горди българи в силна и социална Европа! Днес не е ден за противопоставяне и отрицание. Днес е ден на осъзнаване. Без Деня на победата нямаше да има Ден на Европа!“, допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

595

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 626Още един, който никога не е кандидатствал за виза: американците раздават туристически визи на кило, а за работни, миналата година взех 10 годишна работна без проблем, а всяка година хиляди студенти ходят да бачкат лятото там.От друга страна защо така Раша изгони част от българската танцувална група, защото не им били наред визите издадени от самите тях? М?Няма да получим безвизов режим със САЩ формално докато има ***, които могат да отидат в САЩ и да правят поразии там.

594

One

преди 3 години

И тия ако не са предатели, те па на.

593

Анонимен

преди 3 години

Паметника на съветския окупатор - меката на сектата "русофилско братство", който служи за редовно приброяване на предателите на България.

fallback