Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

"Като индикативни дати за държавните зрелостни изпити сме предложили 29 май и 1 юни. След обсъждане евентуално ще предложим една седмица по-късно да се проведат. Така че изпитите ще бъдат най-вероятно през юни”. Това обяви министърът на образованието Красимир Вълчев.

Oще по темата

В началото на юни за 12 клас, по-късно за тези от 7 клас.

"Учениците от 7 и 12 клас са с приоритетно значение. За тях е важно да завършат физически по училищата, защото трябва да кандидатстват после. За другите искам до 7-ми или 10-и май да ми дадете вариант – ще пускаме ли детските градини, по какъв начин, колко”, заяви премиерът Бойко Борисов.

Няма да има орязване на пари за образованието, обеща той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

98

Анонимен

преди 3 години

Може и без НВО след 7 клас за ученици, които няма да се състезават за елитни гимназии, защото и 0 точки да изкарат, пак участвастват в класирането и влизат в някакво училище.(този абсурд е пак следствие на "умната" политика на МОН). Така че най-оптималният вариант е да се проведе НВО за децата, които искат да влязат в конкретно училище и са се подготвяли съвестно, за да се преборят с конкуренцията, а паплачта да си остане по къщЯта.

97

Краси

преди 3 години

Всеки ученик,който може да си напише трите си имена без правописна грешка,има право на диплома за средно образование!!!

96

Анонимен

преди 3 години

Най-новото, че квестори ще са учители до 50 години. Има училища, в които половината даскали са пенсионери. Стоят си в къщи , щот не схващат нови технологии. Получават заплати над 1300 лева и пенсии 500- 800, над 2000 лева месечено. А младите, дето взимат в пъти по-малко на първа линия - квестори. Хайде крайно време е да се промени закона. Ако на някой много му се работи да избира пенсия, или заплата. Не става едни с пенсии и заплати от бюджета, а други с кредити за оцеляване. Това ли е морално.

fallback