Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
Заради проваленото от ГЕРБ извънредно заседание, на което трябваше да бъде изслушан премиера Бойко Борисов за мерките на МС за кризата, червената шефка Корнелия Нинова  обвини министър-председателя, че се е скрил от въпросите на хората и се е подиграл с тях.
Oще по темата

„Отговорността е негова, лична и персонална заради това,че днес се скри и че няма план как да изведе страната от кризата. Днес Борисов лично даде пример, че за него думи като институции и държавност не съществуват и направи поредна стъпка за еднолична власт, вървяща смело към диктатура“, скочи още соцлидерката.

По думите й социалистите днес са искали да поставят на премиера въпросите на техните избиратели.

Според нея правителството създава хаос, внушава страх, разделя обществото и остави хората на произвола на съдбата.

„Хаосът се създава с постоянната смяна на позициите, правителството и лично Борисов създават стрес. Говори се за катафалки, претрупани морги. Използват се страха от болестта, за да скрият безсилието си срещу безработицата, фалитите и неясното бъдеще, настройват хората едни срещу друг - София срещу провинцията, такива под карантина и такива без, българи срещу роми, едни експерти срещу други“, отсече Нинова.

Тя коментира още, че правителството се храни от тази раздяла на обществото и от страха.

„Държавата абдикира от отговорността си. Правителството работи на принципа проба – грешка, а ние искаме от тях ясен план оттук нататък за излизане от кризата“, отсече лидерката на БСП.

Въпреки провала на днешното заседание, левицата не се отказва от искането си за изслушване и отново е внесла подписи с искането за извънредно заседание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

224

12345

преди 4 години

То може ли да отговаряш на едни и същи два въпроса през три дена,щото някой търси трибуна ???

223

Гацо Бацо

преди 4 години

Да правителството не е идеално ,но лично аз го предпочитам пред вас.ЗАЩОТО ВИЕ СТЕ ТРАГЕДИЯ ! И когато не влизахте вие в парламента ,кой го реши депутатите или Нинова .АЙ стига сте ни занимавали с глупостите на тази ......жена

222

Анонимен

преди 4 години

До планХората говорят, а не лаят, боклyko! За лечение на твоя психично болен мозък е най- добре да бъдеш настанен в психиатрия или да си под постоянна карантина у дома без правото да излизаш от жилището си.

fallback