Снимка: БГНЕС
fallback

"Правителството не е забравило нито един нуждаещ се. Обществото очаква всичко да се случи веднага. Мерките трябва да бъдат добре обмислени преди да бъдат приложени. Това отнема повече време". Това обясни социалният министър Деница Сачева пред NOVA.

"Разбира се, хората може да не са доволни от размера на помощите, от времето, в което ги получават, но правим всичко възможно", категорична е Сачева.

"Почти 60 милиона лева бяха дадени, за да се подсигурят всички, които работят на първа линия. Над 40 милиона се отделиха за самотноживеещи", каза още министърът на труда и социалната политика.

На въпроса имат ли право на еднократна помощ семейства, при които едиинят родител е в неплатен отпуск, а другият е безработен, тя увери, че със сигурност могат да кандидастват за получаване на пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

R

преди 4 години

До ИзродиНеплатен отпуск по-закон се излиза след платен отпуск. Това, че ти си се съгласил да излезеш неплатен, а не платен , си е твой проблем. Ако работодателят ти не иска да те пуска платен, да те уволни. Отиваш на борсата и взимаш според това, което си внасял. Ако не си внасял , проблема пак си е твой.....

37

Б&Б

преди 4 години

60 млн.лв дадени при 3 млрд. лв профукани от Дуржавния резерв ( от 7 млрд. паднаха на 4 млрд. буквално за нула време без Вл.Г. и ББ да дадат отчет къде отидоха) са капка в морето. А междувременно премиерът и финансовият министър поискха нов държавен заем 2 млрд.лв, сетне вдигнаха мизата на 5 млрд. и се спряха на 10 млрд. Аман бре Бойко, вие за 10 години 23 млрд. лв похарчихте, на година по почти 2 млрд.! Не ви ли стигнаха? И сега тези 10 млрд.! Какви са тези уста и това гърло ненаситно!

36

ББ

преди 4 години

от кога в 21 век в ЕС живота ми зависи от некомепетентен и алчен администратор,Бог ми е дал живота и той може да ми го отнема...аз и милионите човешки същества ви плащаме да вземате правилните решения...а вие сеете смърт с вашата некомпетентност и алчност,Богове ли сте...вие ли ни дадохте животите,вие ли определяте за какво да мечтаем,вие би ни давате Свободата?ние сме Свободни Хора и ви плащаме за да създавате правила носещи ни Справедливост,Солидарност и Свобода

fallback