fallback

Първият ден на новата седмица започва с гласуване на важни законови поправки и текстове, които касаят бюджета на държавата и по-прецизни финансови компенсации за бизнеса и работодателите в условия на криза.

"Още в четвъртък отправих въпрос към министър Горанов за мярката 60/40 и колко бързо може да реагира Министерството на финансите. Сега всички виждат, че мярката ще заработи и тя получава голяма подкрепа от всички, когато се поемат осигуровките. Ако работодателят трябваше да ги плаща, щеше да е 80 на 20 в полза на държавата", заяви народният представител от ВМРО Александър Сабанов в "България сутрин".

Oще по темата
Той е на мнение, че след писмо от работодателската организация, до известна степен правителството е променило своето виждане по въпроса. Не сме загубили ценно време, увери депутатът и изрази надеждата си мерките моментално да започнат да се изпълняват.

Депутатът коментира и решението за удължаване на извънредното положение у нас до 13 май.

"Не сме били за отпадане на извънредното положение към момента. Считахме, че е по-добре тези удължавания да се правят на по-малки интервали. Нищо не ни пречеше да вземем решение да бъде до 30 април. Никой не може да каже дали ще бъде до 13 май", коментира Сабанов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му това не означава автоматично, че трябва да са затворени всички бизнеси. При спад в заболеваемостта и смъртността можело да се направи крачка към отпадане на извънредното положение.

Половината от депутатските заплати да влизат в държавния бюджет. Това е предложението, което ще направят от ВМРО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 4 години

не, няма да заработи

15

kirasirrav

преди 4 години

може и да заработи нещо само дето в български условия запознатите я изчисляват като 23/77 - демек файдата е нищожна, и от нея могат да се възползват евент. големи фирми със финансови възможности и резерви, другите ще се възползват от правото да фалирват и загиват

14

БГ Работодател

преди 4 години

Ама защот трябва да плащам 40% на хора които не работят ? Утре ги изритвам на борсата, а когато реша да заработя отново, те сами ще ми кацнат, защото ще са още по бедни, гладни и безработни от преди !!!

fallback