Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg
fallback

Искам да попитам БСП, когато има извънредни парламентарни избори и няма парламент няколко месеца, защо тогава не е застрашена демокрацията?! Сега се предвижда да се заседава само по важни неща, касаещи ситуацията в страната. Това заяви депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов по повод коментара на БСП за решението на НС, че ще заседава само при нужда в условията на извънредно положение. Вчера депутатите решиха да се разпуснат, като причината е опасността от разпространението на коронавируса сред депутатите, а левицата определи това като абдикация.

"От страна на БСП слушаме непрекъснато пледоарии, без нещо съществено. Всички народни представители са застрашени да попаднат под карантина, ако само един се разболее", коментира депутатът и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов пред Bulgaria ON AIR.

Oще по темата

Той уточни, че парламентът може да заседава в понеделник и вторник, за да навакса с пропуснатите сесии. Няма абдикация от парламентаризма. От БСП целят да всеят паника и да трупат дивиденти, категоричен бе Ангелов.

Депутатът заяви, че със сигурност ще има актуализация на бюджета и трябва много да се подходи към всякакви разходи. По думите му кризата ще се засили в следващите месеци и не трябва веднага държавата да даде каквото има.

"Нинова единствено цели да се хареса на пенсионерите, но по никакъв начин не защитава техните интереси. Коалиционният съвет преди месец се договори минималната пенсия да бъде повишена на 300 лева", посочи още Ангелов в "България сутрин".

От ВМРО искат месец след извънредното положение да бъдат гарантирани вноските по кредите на гражданите. Предложили са да бъде осигурена държавна помощ за туристическия бранш.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

ognyanz

преди 4 години

Трупали БСП дивиденти - все това повтарят гербаджиите и подгласниците им. Ами покажете ги тези дивиденти, за да видим колко са натрупани.Държавата ще плаща 60% от заплатите на работниците от фирми, спрели работа заради епидемията. А неработещите депутати колко процента от заплатите си ще получават? Май 100%. А на тези, които работят в комисии даже им се плаща допълнително.

16

Нищо ново

преди 4 години

До Бунгар: Когато БСП не ходиха в парламента, не получаваха и заплати. А сега всички ще получават, ще ходят (от време на време) само тези, които са в комисии, а ще получават пълна заплата. Схващаш ли разликата?Нека работят със защитни облекла, като лекарите, да дадат пример. Какво им пречи?

15

анонимен

преди 4 години

Че няма полза от НС няма това е ясно. Питам обаче как една касиерка в Кауфланд например може да ходи на работа а тези не. Тази жена на ден през нея минават над 300 човека а тези и без това половината ги няма на работа...

fallback