Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

След като вчера ресорният министър Николина Ангелкова спря за месец туристическите пътувания, днес призна, че й е трудно да прогнозира как ще се развие и дали изобщо ще има летен туристически сезон.

Oще по темата

Пред депутатите от Комисията по икономическа политика и туризъм тя обясни, че предвид изключително безпрецедентната ситуация в работните групи към ЕК се обсъждат различни мерки.

„ЕК анонсира облекчаване на правилата, свързани с държавните помощи и квалифицира заразата с COVID-19 като извънредно обстоятелство. В момента обсъждаме в нашето министерство и на база на предложенията от бранша какви са възможните допълнителни мерки, отчитайки общата ситуация в бюджета и баланса с всички сектори“, отбеляза Ангелкова, цитирана от „Фокус“.

С браша има договорка да се реагира на две седмици и месец за месец, за да няма автоматична отмяна на всички резервации, които вече са направени за летния туристически сезон.

„Тепърва ще можем да направим извод или края на месеца, може би още другата седмица дали ще тотална отмяна на всичко", уточни още министърът.

По думите й големи туроператори са спрели своята дейност.

"Все още не са отменили резервациите за юли и август. Разбира се, прекратени са всякакви плащания по отношение на ранните резервации- Секторът буквално е затворен", подчерта още Ангелкова. я по отношение на ранните резервации- Секторът буквално е затворен", подчерта още Ангелкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

81

Ангелакова не знаела

преди 4 години

А случайно знаели какво прави сега смата тя, както и кохортата чиновници на мин. тур ?И защо поради липса на работа не сълратят поне 80% от МИНИстерския персонал ?

80

Туризъм ще има

преди 4 години

В морето ще влизат двама, на повече от 20 метра разстояние помежду си. Излизат, водата се дезинфекцира (или подменя с нова) и влизат следващите двама. Има си начини! Не всявайте паника сред туристопотока!

79

Чичо от село

преди 4 години

Е, че как да каже, че няма да има туризъм, тогава на какво е министърка? Ако иска да дойде на село. Ще я направя министър на кокошките-носачки.

fallback