Снимка: БГНЕС
fallback

БСП настоява разследващите бързо да установят кой и защо посегна на главния редактор на в.“168 часа“ Слави Ангелов, който беше нападнат и бит с метални пръти вчера пред дома си на централна улица.

Oще по темата

„Вчера беше пребит Слави Ангелов, разследващ и популярен журналист и това е нова черна точка за трагичното състояние на медийната среда у нас“, скочи соцдепутатът Александър Симов.

Според него България се е превърнала в държавата на похитените журналисти и пленените медии.

Той попита от името на цялата парламентарна група на левицата как е възможно да се стигне до това в центъра на София по време на извънредно положение да бъде пребит журналист.

“Много пъти сме се опитвали да дебатираме темата за медиите, но това се отхвърля с два аргумента – първият е, че свободата на словото била отговорност на журналистите, но това не е така и вторият, че ситуацията у нас не е тревожна, защото нямало убит журналист, но вече имаме пребит журналист“, скочи той.

Симов беше категоричен, че БСП ще настоява за отговори и бързо разкриване на извършителите и ще иска гаранции, че журналистите няма да бъдат обект на нападения, нито ще има системни посегателства срещу хората, упражняващи тази професия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

ДДРОнег

преди 4 години

БСП питат как било възможно Ми ние сме страната на неограничените възможности !!!Който си плаща, държавата го закриля, е, който си плаща на определените хора, де !!!Ние не сме държава, а сме във владение на бойковата мафия !!!И се случват точно мафиотски деяния !!!

20

Анонимен

преди 4 години

Колкото и да е странно,именно Сталин спира комунизма и Троцкизма в Русия,Троцки е искал да изнася революции във всички държави,но Сталин му е опънал спирачките и го е изритал от СССР,а след това се е погрижил за страната си икономически,военно и всякак!

19

Анонимен

преди 4 години

До АнонименАнглия,СССР и САЩ са имали обща стратегия,наистина в Гърция англичаните оранизират партизанското движение,но в България го организират Коминтерна и СССР,а комунизма и конкретно Троцкизма е американски по произход,Троцки е братовчед на Варбург(финансите), по принцип комунизма в миналото е имал добра почва в Европа и създателите му са немци-евреи-англичани,а не руснаци.

fallback