Снимка: БГНЕС

БСП настоява разследващите бързо да установят кой и защо посегна на главния редактор на в.“168 часа“ Слави Ангелов, който беше нападнат и бит с метални пръти вчера пред дома си на централна улица.

Още по темата

„Вчера беше пребит Слави Ангелов, разследващ и популярен журналист и това е нова черна точка за трагичното състояние на медийната среда у нас“, скочи соцдепутатът Александър Симов.

Според него България се е превърнала в държавата на похитените журналисти и пленените медии.

Той попита от името на цялата парламентарна група на левицата как е възможно да се стигне до това в центъра на София по време на извънредно положение да бъде пребит журналист.

“Много пъти сме се опитвали да дебатираме темата за медиите, но това се отхвърля с два аргумента – първият е, че свободата на словото била отговорност на журналистите, но това не е така и вторият, че ситуацията у нас не е тревожна, защото нямало убит журналист, но вече имаме пребит журналист“, скочи той.

Симов беше категоричен, че БСП ще настоява за отговори и бързо разкриване на извършителите и ще иска гаранции, че журналистите няма да бъдат обект на нападения, нито ще има системни посегателства срещу хората, упражняващи тази професия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase