Снимка: БГНЕС
fallback

Синдикалните лидери поискаха да бъдат въведени максимално допустими цени на дезинфектантите. Това свое искане те отправиха по време на среща с президента Румен Радев.

Председателят на КНСБ Пламен Димитров посочи, че е станал свидетел на невиждана спекула с цените на предпазните средства и дезинфектантите. По думите му той си е купил туба с гел от 50 мл. за 15 лв., а има данни, че на фирма са поискани 900 лв. за един литър.

Oще по темата
"Това е безумие, което трябва да бъде ограничено час по-скоро", призова той.

По думите му предпазни средства и дезинфектант трябва да има не само в болниците, но и на автогари, аерогари, в транспортни средства и в железнци.

Хората са най-голямото богатство, затова трябва да помислим какво следва след кризата, как да помогнем за запазване на работни места, запазване на сектори в икономиката и на най-засегнатите българи, които са на ръба по отношение на доходи”, призова след срещата президентът Румен Радев.

От КНСБ са пратили на социалния министър Деница Сачева вижданията си за промяна на Кодекса на труда. Сред тях са държавата да гарантира плащането на брутно трудово възнаграждение на работника от 60% за срока и на извънредното положение и след това, а останалите 40% да бъдат задължение на работодателя, който да може да ги плати и след това, да има гъвкавост за 1-2 месеца. За да се гарантира на работниците, че ще могат да си хранят семействата, обясни Димитров, цитиран от "24 часа".

Говори се основно за малък и среден бизнес, но вече получаваме инидикации, че се появяват проблеми и при големия бизнес. Заради нарушените вериги на доставки пред криза са изправени големи предприятия, предупреди Димитър Манолов от КТ "Подкрепа".

"Какво ще стане, когато тази криза премине. Когато лишим тези работници от отпуск, защото сега не са на работните си места, значи ли това, че те нямат право на почивка. А какво ще каже туризмът? Не бива да търсим решение на проблемите на парче", заяви още Манолов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

ogin

преди 4 години

Във Бургас маските от 0.30ст са на цена от3.20лв

19

КОНСТИТУЦИЯ НА РБ

преди 4 години

До Защо сиЧл. 28.Всеки има право на живот. Посегателството върху човешкия живот се наказва като най-тежко престъпление.

18

Защо си

преди 4 години

мислите,че всеки има право,да живее?!Имаш пари=живееш.Който няма 1000 лева,за един литър дезинфектант,къде си тръгнал?!Какво ме интересува мен,дали работниците,ще могат да хранят семействата си?Ако си кадърен,знаеш,можеш,винаги,ще се оправиш.Държавата,не е длъжна на некадърните бедняци.Стига вече комунизъм.Къде пише,че всеки има право,да живее??Пазарна икономика е,ако си достоен продаваш трудът си на добра цена,ако за нищо не ставаш, оттичаш в канала.Държавата не ви е длъжна.

fallback