Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

След като вчера председателят на парламента Цвета Караянчева въведе предпазни мерки в сградите на НС заради короновируса, днес депутатът от НФСБ Валентин Касабов поиска да бъдат монтирани термокамери.

Причината - там се събират много хора.

Oще по темата

"Предстоят важни закони, ако ние спрем да работим, в държавата ще настъпи хаос. Монтирането на термокамерите няма да спре вируса, но все пак е превенция, защото на моменти посетителите в сградата на парламента са към 2000 души“, обясни Касабов пред Нова телевизия.

По предварителни данни една камера в ЕС струва 25 хиляди евро. В Китай са по-евтини - към 4400 без транспорт, но ще дойде след 1 месец, допълни депутатът.

Тези термокамери ще бъдат полезни и при следващи грипни епидемии. Можело да се монтират такива и в други големи учреждения.

Валентин Касабов ще представи днес предложението си на заседание на парламентарната си група и пред депутатите от ГЕРБ, а след това и пред Председателския съвет в сряда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

избирател

преди 4 години

никакви термокамери пускайте кепенците по-евтино ще ни излезе ако не работите и по-малко золуми ще направите ако не работите

51

Анонимен

преди 4 години

Колкото повече парички имаш толкова по голям е страхът да не ги похарчи някой друг като хвърлиш топа.

50

Пижо

преди 4 години

А термокамерите за работниците?!? Или те не са важни?! Нима в едно министерство работещите и посетителите са по-малко?! А в един МОЛ?! А в Кауфланд или Била?! Нещастници! Вие сте второ качество, не работещите хора!!!!

fallback