Снимка: Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
Премиерът Бойко Борисов предупреди, че вече са налице икономически загуби и у нас заради коронавируса.

Само от горивата загубите са 15%, стана ясно от думите му в началото на заседанието на правителството.

"Десетки милиони губим всеки ден, потреблението пада. Ще се вкараме в света в такава тежка финансова и стопанска криза", каза премиерът, който ще разговаря за това довечера в 18 часа с европейските лидери на извънреден Европейски съвет.

Oще по темата


Където не е открита вирусна инфекция, няма защо да се прилагат крути мерки, посочи ген.-майор Венцислав Мутафчийски пред министрите. Той препоръча дезинфекция и спазване на социална дистанция. Такава мярка може да се прилага, за да работят затворените културни институти у нас – ако билетите се продават през място, стана ясно още на заседанието.

Премиерът Бойко Борисов се ядоса на коментарите, че това е направено, за да не плаща държавата дотации.

Десетки милиони дотация плащаме, за 50-100 хил. това ли е целта, коментира той и нареди на културния министър Боил Банов да събере гилдията и да разясни ситуацията.

Мутафчийски уточни, че за зали, които събират хиляди хора, трябва да има въздържане от такива събития. Така е и в световен мащаб, като са отменени научните конференции.

Борисов отново настоя, че правителството взема решения единствено и само според препоръките, които дава кризисният щаб, където са специалистите. По думите му службите трябва да продължат да работят в пълен обем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

133

Анонимен

преди 4 години

Никаква Организация трябва да има пунктове на всеки град при влизане и излизане

132

Ром"с

преди 4 години

Този вирус върлува от януари ,а в Европа от февруари ,цял месеци имахме и чак когато "яйцето до дупето" то Бойко и ко започнаха да взимат някакви действия,нещо много лощо работят тези управници ,а и не сао те -болниците също ,не се подготвиха с места изолирани ,не поискаха защитни костюми ... . Абе има нещо гнило в Дания...тоест у нас или генофондът е лош ... .

131

в училище

преди 4 години

А в училище! Там даскалите ги е страх от компютри като от огън. Отдавна училището трябваше да мине на обучение онлайн, никакви ваканции. Но училищните власти и МОН ще чакат заразените да почнат да се въргалят по тротоарите, за да обявят онлайн обучение и/или обучение на самостоятелна подготовка. Истината е проста - учителите не умеят да обучават по този начин. Затова ваканциите ще свършат и децата ще бъдат принудени да ходят на училище в най-големия пик на заразата или направо ще изгубят учебнат

fallback