Снимка: БГНЕС
fallback

След днешните срещи имаме план, да видим дали ще може да се изпълни.

Това информира премиерът Бойко Борисов министрите преди началото на днешното правителствено заседание, след като изпрати председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. Европейският гост беше вчера в Гърция и у нас заедно с шефката на ЕК Урсула фон дер Лайен, а днес ще се срещне в Турция с турския президент Ердоган. Темата на всички срещи е мигрантската криза и натискът по границата с южната ни съседка.

Oще по темата

"Полагаме огромни усилия с дипломация, мир, разбирателство да успеем да потушим този конфликт и да се върнем към нормалните си ангажименти. Хиляди хора страдат, напрежението расте", посочи премиерът.

По думите му това не е добро за региона – нито за инвестициите и бизнеса, нито за туризма.

"А и при този коронавирус още по-голяма опасност такива големи групи от хора като се движат. Затова полагаме много усилия, оценява се", информира той.

В началото на заседанието представители на тютюнопроизводителите у нас благодариха, че са получили парите си. Те обаче попитаха какво следва в развитието на сектора.

Мислим, че правим добро със 77 млн. лева, два месеца по-рано дадохме парите, коментира Борисов пред тях. Той посочи, че е изпълнил ангажимента си към тях в пълния му обем.

"Продължаваме в диалог с всички да работим по развитие на сектора и тези най-трудолюбиви хора да бъдат спокойни и овъзмездени за своя изключително тежък труд", каза премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

90

муспи

преди 4 години

Цар ББ Безсребърника е чисто расов проблем. ББ е ци$анин и не може да се скрие, написано му е на ръката и челото. Цял живот е на едни Пособия, наистина гигантски, - 4те милиарда са от Пособия - да не е работил нещо?! а и такива заплати и законни доходи няма. Всичките богаташи, цялата олигархия, червена и наследница на комунистическата, са на тези Пособия. Нож в гърба и куршум в темето, а децата им в йешивите на кайма!

89

Кисел

преди 4 години

Кога БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ ще подаде оставка за ПРАНЕ на ПАРИ?Разследван е от Испанската Прокуратура ив."Ел Периодико"За далаверите на Бойко М. Борисов знаем от почти 10 години/а може да са и повече/Защо чакаме да започнат разследване от друга страна?Корона вирусът не може да заблуди българите за пране на пари.Потърсете сведения за апартамента закупен от Бойко М. Борисов за дъщеря му в сащ.До сега за най-малкото съмнение водещи личности веднага си подават оставката.Какво прави Гл. Прокурор ?

88

Петю

преди 4 години

Абе хора-не разбрахте ли че Ердоган не иска проблеми на нашата граница,защото откъде ще им минават тировете за Западна Европа ако не от КПП Капитан Анедреево ако стане както на гръцката граница.Пак казвам ако Гърция беше на наше място затваря границата с тракторите по пътя и щеше да видим какво щяха да правят умните турци.

fallback