Снимка: Булфото
fallback

Голямо напрежение в управляващата коалиция няма, но все пак има такова, призна във Варна министърът на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов.

По думите на лидера на ВМРО отношенията не бива да продължават по този начин, особено с оглед появилата се през последната година тенденция вицепремиер по сигурността да научава важни неща от медиите.

Oще по темата
Проблемът е, че предложенията на Обединените патриоти не се движат, допълни Каракачанов, цитиран от БТА.

Той уточни, че има 11 идеи, за които ще настоява да бъдат одобрени до края на тази година, за да могат да получат финансиране и да започне реализацията им догодина. Сред основните той посочи вдигането на минималната пенсия на 300 лева и въвеждането на военното обучение в училище.

За нас е много важен проектът за доброволната военна служба, който се бави под различен претекст, допълни министърът. Според него в страната има много млади хора, които искат да получат военни умения. След обучението част от тях ще изберат военната професия, другите - няма, но ще бъдат зачислени в резерва и смешната цифра от 3 500 души, които в момента са в резерва, ще се промени, допълни Каракачанов.

Според военният министър е напълно възможно годишно да бъдат обучавани около 1500 души. "Базата я има, може да бъде намерено и финансиране, при това без да се натовари много бюджетът", смята Каракачанов.

Като важни за Обединените патриоти проблеми Каракачанов посочи още борбата с битовата престъпност и концепцията за интеграцията на ромите.

"Предложенията ни по тези теми "отлежават", макар че са много важни за обществото", посочи вицепремиерът. И допълни, че като коалиционни партньори досега са били коректни и не са вдигали шум, но ситуацията ще се промени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

епиграма без рима

преди 4 години

ако Радой беше жив....положение -извращение - изпържнение е тазГуна - мануна - пуна дет са праи наломно от изпръжнителен ахнус с мирис на тестяно растройстворима нема ама е верно

19

Анонимен

преди 4 години

Доброволно ще отидат в казармата ако заплата им е 3 000 лева. Или някои сеяндури за които казармата ще им осигури безплатен боб. Че и на боба цената е като на саламите 8 лв килограм. Ние едно време влизахме в казармата задължително и се кълнехме да служим вярно на Народна Република България. А сега в какво ще се кълнат да служат на ФАЩ и на Брюксел ли. Две години и три месеца съм служил на границата. Калашника ми се беше сраснал с рамото. Но служехме на родината. А сега на шкембе войвода ли.

18

От АДА!

преди 4 години

Оядохте се, бе! Всичките сте белязани с двойни инициали-ББ, ЦЦ, КК и т.н. Да ви разпознаят по-лесно в АДА!

fallback