fallback

Главният прокурор Иван Гешев възложи на ДАНС да извърши пълна проверка на целия приватизационен процес и на последващия контрол от отговарящите за това министерства, агенции и други държавни ведомства.

"От 2 години насам тази тема излезе ярко и недвусмислено в дневния ред на обществото. Преди 2 години беше приет антикорупционният закон в страната. Всичко тръгна оттам. В този момент има над 3 млрд. разписани документи за запориране на незаконно придобито имущество. Имало е смисъл това да стане", заяви депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски".

Oще по темата


Той бе категоричен, всичко ще излезе наяве, защото е регистрирано.

"Приватизацията не във всичките ѝ проявления и случаи е била фалшива и е имало корупция. Аз познавам приватизации безкрайно честни и точни. Не всичко трябва да падне под един знаменател, но там където имаме законови нарушения, виновните трябва да понесат отговорност", смята Гърневски.

"Тази държава няма да може да продължи, ако не сложи всичко на масата", каза депутатът.

"Разбира се, че е необходим закон за давността. Много прокурорски, разследващи умишлено чакаха 10 години да мине давността. Когато в едно дело има доказано престъпление, то трябва да може да бъде възобновено",заяви пред Bulgaria ON AIR Гърневски.

Според него законодателството трябва да бъде променено така, че да няма давност на сделки. Но освен това, ако се докаже, че съответни органи са крили в подобни доказателства, те трябва да бъдат наказани.

Относно казуса с машинното гласуване Гърневски отбеляза, че в България се е провел много сериозен дебат по темата и е станало ясно, че на много малко места по света има такова гласуване.

"Пари винаги могат да се намерят, когато трябва да падне и този опит на атака срещу управляващите", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

ДАНЪКОПЛАТЕЦ

преди 4 години

Поздравления, г-Н ГЕШЕВ! Не зная, дали ще отпадне закона за давността за приватизационният и след приватизационен период, ще излезе ли истината за разграбването на д-вата (ограбване спестяванията на хората чрез банковият фалит на 16 банки и къде са парите от тях, ограбеният пенсионен фонд, ограбването с боновите книжки), всичко трябва да се постави на масата. Факт е, че много се възползваха и забогатяха за 1 нощ, участието и възползването от К. ИМПЕКСОВА, Р.ГЕЧЕВ, хора от криминалният свят и ДС.

47

Анонимен

преди 4 години

Гешев всичко им вземи на тия крадци и скрападжии. Народа е с теб. Тази бандитска приватизация. Време е за възмездие.

46

петър ББ

преди 4 години

Пълна гавра. Пълна лъжа и замазване на очите. Гешев трябва да се вкара сам в затвора първо, заедно с жена му и бившият му шеф-*** от Пловдив. Само *** могат да вярват на Гешев долната ***

fallback