Екоминистърът Емил Димитров съобщи, че ще бъде създадена нова организация за боклука от чужбина.
 
Димитров обясни, че ще разговаря с представители на всички четири мощности, които в момента се занимават с преработка на отпадъците. 
 
"Персонално ще знам от кого ги получават, от граница до тях как вървят. Ако има проблем с тези контейнери, самите мощности, самите собственици, ще си връщат контейнерите. Ако на пристанището дойдат контейнери, които не са така, както са обявени, този, който ги е доставил, товари си ги на кораба и си заминава, в противен случай няма да може какъвто и да е друг контейнер да докара в България", каза министърът.
Още по темата
По думите му границата е овладяна по море.
 
"Непрекъснато из страната ходим и намираме отпадъци на най-различни места", оплака се той и допълни, че разследващите ще кажат коя е "точно определената посока", към която са тръгнали.
 
Димитров каза още, че "Напоителни системи" ще спрат всички незаконни включвания към язовирите. Правим всичко възможно хората да имат вода, посочи той.
 
Години положението е било същото – когато е пълен язовирът, всеки си точи и се прави на разсеян, коментира министърът.
 
Според него институциите работят много добре и между тях няма война. Емил Димитров заяви, че няма проблеми с президентската институция, от която като служител на МС бил много далеч.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase