Снимка: БГНЕС
fallback

Минути след като Андон Миталов бе обявен за първия български магистрат със забрана за пътуване в САЩ, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че не познава "въпросния господин нито като съдия, нито като гражданин".

"Като първи коментар мога да кажа, че не познавам този човек и не знам какви са основанията за това. Вярно е, че това е съдията, който освободи председателя на Национално движение "Русофили”, за да може да отиде в Москва и да си вземе ордена. Дали срещу това нещо е имало някакво нерегламентирано възнаграждение, или не - не мога да гадая”, каза Каракачанов пред NOVA.

Oще по темата

"Очакваме компетентните институции да дадат повече светлина по въпроса”, посочи вицепремиерът.

"Правителството свърши много работа. Не го казвам само защото съм част от него. Гражданите се интересуват от няколко основни теми – сигурността, образованието и доходите. Видно е за всички, че доходите на българските граждани се увеличават. Увеличават се и доходите на учителите. По отношение на сигурността – виждаме, че също има напредък”, каза той.

Според Каракачанов президентът няма правомощия по Конституция да сваля или да гласува доверие на правителството. „Това обаче е формалната страна на въпроса. По-важното е, че ако направим равносметка назад в историята, ще видим, че когато институциите са били в неразбирателство, е губил народът, обикновеният гражданин и държавността”, посочи още Каракачанов.

"Аз не мога да бъда във война с върховия главнокомандващ. Към момента сме имали нормален диалог. Затова казвам, че институциите трябва да намират диалога помежду си, а не да си обявяват война, от която никой не печели”, коментира министърът на отбраната.

"Няма как имиджът на българската армия да бъде потърпевш от всичко това, защото докато аз съм министър, няма да позволя в армията да навлязат политическите интриги. Армията, не само по Конституция, е департизирана, но тя е и институция, която трябва да защитава всички български граждани, без значение от тяхната политическа идеология”, каза още Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Майка му

преди 4 години

И аз не го познавам

24

Наблюдател

преди 4 години

Като сгане сакатлъка никой никого не познава.

23

Анонимен

преди 4 години

Един по един горят рушките бушони.

fallback