Снимка: БГНЕС

Общ преглед
Премиерът Бойко Борисов заяви, че правителството не воюва с никого. Коментарът му е във връзка със снетото от президента Румен Радев доверие към кабинета.

"Прегледах пресата – сблъсъци, войни, ние не воюваме с никого. Ние с никой по никакъв повод не сме нарушили добрия тон, никога. Оставям на съвестта на всеки, който го прави, да продължава или не, негова работа", коментира Борисов в началото на заседанието на МС.

Още по темата

Здравният министър Кирил Ананиев информира колегите си, че вчера само през летище София у нас са влезли 1763-ма души, от които петима китайци. По думите му те не показват симптоми на новия коронавирус, но независимо от това са поставени под домашно наблюдение.

Министърът съобщи, че у нас има две китайски сдружения – на студенти и на бизнесмени, които посрещат своите сънародници и със собствен транспорт ги откарват на мястото, където са настанени.

"14 дни си ги наблюдават самите те, може би е практика и в други държави, но облекчават нашите власти", каза Ананиев.

Премиерът Бойко Борисов посочи, че у нас работят около 1000 китайци, имало и с двойно гражданство.

Китай имаме добри, прекрасни отношения, нещастие е това, което се случва. Вземате всички мерки и дай боже да намерят бързо лечение", каза Борисов и допълни, че на МВР е разпоредено да оказва съдействие на здравните власти.

Семейството в Хасково и мъжът във Варна, които показаха отрицателни резултати за коронавируса, ще продължат да бъдат наблюдавани, докато не изтече карантинният период. Следобед се очакват и резултатите на мъж също в Хасково.

Премиерът съобщи, че е пратил главния секретар на МВР на АМ "Струма" и нареди на екоминистъра Емил Димитров също да отиде на място след информациите за боклук в опасна близост до съоръжението, който може отново да пламне.

"Тези негодници, където се укриват, дал съм указания, това трябва да се приключи днес", нареди Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар