Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
Президентът Румен Радев обяви, че от днес официално снема доверието си от правителството.

Държавният глава оповести новината в специално обръщение към народа.

Според него кабинетът на Бойко Борисов не работи в интерес на българските граждани, въпреки че то носи отговорност за острата криза в нашето общество.
 
"От три години призовавам правителството да работи отговорно и ефективно в интерес на хората и не го правя като политически опонент, а като държавен глава, с мисъл и грижа за бъдещето на страната. За съжаление това не се сбъдва", отсече Радев.

"Днес сме свидетели на остра криза в управлението на всички нива. Липсата на воля за реформи и за справяне с проблемите с корупцията и разхищенията, методичното погазване на закона и морала, доведоха България до парализа за цели обществени системи и институции без аналог в историята на българския преход", обвини още той.

Като пример за лошото управление Радев посочи водната криза в Перник, за която обаче правителството отказвало да поеме политическа отговорност.

"Разследване на чужди медии и нституции осветлиха разхвърлянето и горенето на чужди боклуци в наши централи, което трови въздуха и природата ни. България не е бунище и никой няма право да излага на риск здравето на хората, за да извличат печалби шепа бизнесмен", скочи Радев.

Според него сега правителството тихомълком прокарва промени на валутния борд, а законодателството се превръща в заложник на лобистки интереси.

В същото време бедността и неравенството се задълбочават, търгува се дори с национален суверенитет в името на личното политическо оцеляване.

"Институции, призвани да бъдат независими, го погазват показно, превръщайки се в инструмент на властта.  Държавни органи си позволяват да сплашват несъгласните и протестиращите. Налице е организирано настъпление срещу гражданските свободи", смята държавният глава.
 
Според него кабинетът на Борисов и неговото управление водят до разпад на държавността и ни лишава от бъдеще като нация.

"На всичко това трябва да се сложи край. Днес делението не е между леви и десни, столица и провинция, а между порочната власт и милионите почтени българи в борбата за отстояването на нашите права. Скъпи сънародници, аз съм редом с вас. Бъдещето на България е на свободна европейска страна, в която гражданите не се страхуват от репресии, а се уповават на закона и морала, това е бъдещето на смелите и достойните, на младите и просветени, на възрастните, честните и отрудените, на всички които ще възродим отечеството. Да се обединим за справедливостта и държавността за доброто на България", призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1031

БОЕЦ

преди 4 години

РАДЕВ- 1 ДЖОКЕР-----ИЗКАРАЙ ПЛАН РАН--ЪТ ТАМ СА ПОДПИСИТЕ НА ВСИЧКИ ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ НАРОДА Е ПОТЪРПЕВШИЯ ОТ ТЯХНАТА ПОЛИТИКА ТЕ НЕМОГАТ ДА СЕ ОТКАЖАТ ЗААЩООТО .........

1030

Анонимен

преди 4 години

Тъъъпи бойкови поддръжници! Зад Президента Радев стоим милион и половина гласували и негласували, 60% одобряващи го! Гешев и другите просто на премериха костеливия орех, преди да го лапнат! Ще бъде мъчителна раздялата!Радев е боец, летец - ас, действа за милисекунди! Ако до сега не се е задействал, значи има причини! Сега вече дъ да им е яко на измисления самообявил се генерал и старшинките му! На нас ни писна! Да чуваме само за магистрали, народът да няма вода за пиене и въздух за дишане!Ясно?

1029

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 1067Да гласуваш за Бойко и бандата му е все едно да се наденеш на нещо с неприлично название и да подскачаш ритмично, цвилейки от кеф! Перверзия му се вика!Ще гласувам за когото си искам, ако ще и за бирената партия, стига това да доведе до падането на този кабинет (cabinetto - на италиански значи клозет)!

fallback