fallback

България ще влезе в Еврозоната само и единствено при курс на лева спрямо еврото, който е в момента. Ако някоя страна от ЕС поиска курсът да бъде променен, България ще се оттегли от механизма ERM II.

"Не само, че го подкрепихме, но това беше идея на "Воля", която ние изложихме пред останалите колеги на председателския съвет. Тя беше възприета и днес вече беше материализирана. Не би следвало да имаме притеснения, имаше основателни притеснения преди това", каза депутатът от "Воля" Пламен Христов в предаването "Денят ON AIR".

Той сподели, че са имали достатъчно основания за притеснение преди това и неслучайно е била всята паника.

"Начинът, по който управляващите се опитаха да изпълнят това изискване за влизане в ERM II, беше направен по начин който буди съмнения. С това решение на НС се даде мандат за преговор при точно определено условие, а именно точно фиксиран курс", каза още той.

Депутатът допълни, че това решение е кратко и недвузначно. То е едно ограничение, един лимит, който се дава на преговарящите - финансовият министър и гуверньора на БНБ, които ще преговарят от името на България. Ако те не успеят да договорят тези параметри при точно този курс-  те нямат право да договарят нищо друго, освен ако Народното събрание не гласува това.

Христов каза още, че ако друга страна изиска нещо друго, нашите преговарящи, които сме изпратили там, нямат право да го приемат без НС да каже "Да".

Пламен Христов коментира и четвъртия вот на недоверие на БСП, който е поредният неуспешен.

"Воля" беше партията, която до последно пазеше мълчание по този въпрос, защото ясно и категорично заявихме, че разменната монета за нашата подкрепа било за едните или за другите, е ясна и работна програма за спасяване на Перник и разрешаване на кризата там. До последно това не го получихме нито от ГЕРБ, нито от БСП", категоричен бе той.

Депутатът от "Воля" посочи, че БСП, които внесоха вота на недоверие, не са били готови да поемат отговорността да доизкарат мандата и да решат проблема на Перник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 4 години

Другарки Конова излез от ДАИ системата

4

Анонимен

преди 4 години

EmigrantPensiata ot 200lv. ste stane 100?, tzenite ste ostanat sastite samo ce v ?. Giveia ot 28 godini v Italia smiana 2000liri 1?- ot parvata sedmiza na vlizaneto v Evrozonata cafeto ot 1000lire stana 1?, i taka sas vsicki produkti do 6meseza. Pitaite i drugite emigranti giveesti v Evrozonata. Do 4 godini vsicki zanimavasti se s targovia ste zatvoriat. Edin pat podpisali niama vrastane nazad.

3

8

преди 4 години

"Воля +, или вие сте неграмотници или искате нас да направите на гл,паци , а най-вероятно сте маша на ГЕРБ ! ИРМ не работи така . Или влизааш и играеш по правилата или не влизаш ! Готвят ни нова Виденова зима -инфлация 4:1 .Толкова ! Който иска да вярва !Отидоха ни пак паричките - техните са в долари и офшорки !

fallback