Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Искаме да спрем залповото източване на язовирите, обяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

Той посочи, че към момента в язовирите у нас има вода, но в "някои недостатъчно". "Искаме да спрем залповото източване на язовирите, защото имаме и недобросъвестни ВиК-ата", каза още министърът, цитиран от "Фокус".

"Ние нямаме вина като министерство, че някой е решил да затъне в дългове, а друг в съседния окръг всичко му е наред. Някой е решил да си отреже помпите или не си е плащал с години сметките и понеже няма пари за ток, видиш ли ние трябва да даваме вода, докато не източим язовира. Трябва да пестим, водата е ценен ресурс", посочи още министърът.

Oще по темата
Той се обърна към всички ръководители на ВиК сектора. "Имате си собствени мощности, ползвайте си ги. Не източвайте залпово язовирите, защото просто ще се разбере и започваме да го следим ежедневно. Не един път в месеца".

Емил Димитров съобщи още, че има град у нас, който е закачен към водопровод на "Напоителни системи" и без да се пречиства се захранва с вода.

"Ние имаме един град, в който това, което е разрешено с нормалния водопровод с пречиствателната станция, не се ползва. Вместо това целият град е закачен към водопровод на "Напоителни системи". И без да се пречиства, се захранва целият град. Аз не мога да спра водата, защото хората ще останат без вода. Ако утре има някакви заболявания, няма ли да кажат: „А, защо вие си мълчите?“. Така че аз съм сигнализирал", каза още министърът.

Той отказа да уточни за кой град става въпрос, защото по думите му първо трябва да съобщи за проблема на премиера.

На въпрос в кои градове са проблемите, министърът заяви, че първо трябва да съобщи на премиера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

eeeeeeeeee

преди 4 години

Това с непречистената вода за пиене е абсолютно скандално и трябва да се спре веднага!Ако имате съмнения, че е евашият град, преварявайте си питейната вода!

18

анонимен

преди 4 години

ЕМИЛЧО ДА НЕ СТАНЕ КАКТО НАВРЕМЕТО С МИТНИЦИТЕ. С ГРЪМ И ТРЯСЪК ЗАПОЧНА НО БЪРЗО ТИ ОТРЯЗАХА КЛОНА. КОЙТО НЕ СЛУЖИ НА ГОСПОДААРИТЕ СИ ВЕРНО ГО ИЗХВЪРЛЯТ.

17

ПЕРНИК и СОФИЯ и ЛОН

преди 4 години

Ревизора е кандидат за Ареста заедно с Нено Димов - Частния ВЕЦ на ДПС на Язовир Лобош ПРОДЪЛЖАВА да Работи през Ноща и от Язовир Студена ПРОДЪЛЖАВА да се изпуска Вода в Струма за да захрани ВЕЦА на АЙШЕ МЕХМЕДОВА от Турция .

fallback