Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Управляващите пазили властта си с всички средства и дори стигнали дотам, че да атакуват президента Румен Радев, защото бил инакомислещ. Това обвинение отправи соцлидерката Корнелия Нинова, след като вотът на недоверие към правителството беше отхвърлен с гласовете на ГЕРБ, ОП и независимите.

Според нея през последните няколко години държавата и обществото влизат от криза в криза – в здравеопазването, чумата по свинете, водната криза, мръсният въздух.

Още по темата

"В медицината това се в казва полиорганна недостатъчност. Такава власт може да се запази само със страх, натиск и репресия, със затварянето на устата на инакомислещите, първо се започна от опозицията и на много проверки бяха подложени колеги без основание. Минахте през бизнеса, който също подложихте на натиск, тормозите и протестиращите и стигнахме дотам да го обгазявате“, нападна тя.

"Не ви стига това, ами стигнахте до най - високото ниво в държавата – президента, ако той беше безобиден и мълчали човек дали щяхме да слушаме в ефир записи от СРС-та. Управляващи и представители на съдебната власт, огласяване на СРС е закононарушение, това е опит да се сплаши президента и той да замълчи, това е уж юридически акт, но с политическа цел, а тя е разрушаване на институциите“, обвини още Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase