Снимка: БГНЕС
fallback

Държавното обвинение разпространи записи от разговори на командира на Военновъздушните сили - генерал-майор Цанко Стойков, свързани със съпругата на президента Десислава Радева. В съобщението се твърди, че е спряно разследване, по което има висока степен на вероятност за съпричасност на Румен Радев към престъпна дейност. Става дума за прикриване на данни от проверка на Антикорупционната комисия срещу Десислава Радева.


Разследване срещу командира на Военновъздушните сили е причина за искането на Иван Гешев до Конституционния съд спрямо президента Радев. В хода на образувано наказателно производство има събрани доказателства, които сочат за съпричастност на държавния глава към престъпление.
Oще по темата


От прокуратурата предоставиха и записи, направени чрез СРС, на които командирът на ВВС разговаря с неизвестно лице, чийто глас напомня този на президента. Двамата разговарят за извършвана проверка от Антикорупционната комисия по отношение на жена с инициали Д.Р, наричана Деси. Най-вероятно става дума за първата дама Десислава Радева.


Наблюдаващите прокурори, запознати със записа, са на мнение, че проверката на КПКОНПИ е била осуетена поради укриване на документи. В друг разговор между командира на ВВС с друго неизвестно лице, се обсъждат действията на антикорупционното звено, предаде Bulgaria ON AIR.

Записите, предоставени от държавното обвинение, подкрепят искането на Иван Гешев до Конституционния съд за разясняване на термина "държавна измяна" и случаите, в които президентът може да бъде разследван.

Зад мотивите на Гешев държавният глава видя друго: инициираните от него консултации за промени в Конституцията. За имунитета си Радев заяви, че няма притеснения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

138

Ген. #ников

преди 4 години

Румен! Да не пасмял атказва ат поста си! Ний вложили многа рубла, азиатска хитраст и аперативна работа, за да харзулне траянски кон в ЕС и НАТО. Стоять до второ нареждане! Вредителска мисия не закончена. Пабеда или новичок!

137

Ако незнаете

преди 4 години

Ако наистина това са СРС-та тези прокурори ще бъдат осъдени,защото срещу Президента е забранено да се използва СРС ,а още помалко да се разпространяват!

136

ПроСоТо

преди 4 години

та ако гешев НЕ ПОЗНАВА Законите и Конституцията,то чий го търси на поста "прокурор",И ТО "ГЛАВЕН"?!Ако пък е наясно че не може да съди президента,то тогава това му действие говори ,че е преднамерено и насочено единствено да ОКЛЕВЕТИ държавния глава.И в двата случая МИЛИЦИОНЕРА Гешев е "И С ДВАТА КРАКА В ТРАПА"!!!!!

fallback