Снимка: БГНЕС

Здраве, берекет и вода във всеки дом, пожела в изказването си в първия работен ден на парламента лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Според него това управление не решава проблемите на страната.

"Началото на годината е и време за равносметка и оценка за поглед към новите хоризонти. Днес време за предупреждения няма. Излишно е де посочваме проблемите пред управлението, които не просто спират развитието на страната, но ни връщат назад. Всички важни въпроси за българските граждани, трябва да намерят решение. Сериозни и тежки са проблемите, които стоят пред нас за решаване. Нека ясно да го заявим - проблемите трябва да бъдат решени в много кратък срок и то преди да е настъпила парламентарната криза“, коментира той.

Според него тежките кризи в началото на новия политически сезон са достатъчно сериозни и достатъчно красноречиви, което показвало, че има нужда от промяна.

Карадайъ обаче смята, че и кризата във водния сектор, и тази в здравеопазването са били очаквани, защото тези сектори са нереформирани.

"Тези бомби са предварително заложени поради отказ от реформи и заради модела на властта - без ясна визия, без ясни приоритети, без ясна програма, с ясни приоритети. Последните 10 години властта се упражнява като решения на конкретни решения на пожар, на принципа на проба-грешка, което закономерно води до криза и така от криза в криза“, заяви той.

Според него сегашните кризи са заради 10-годишното управление на ГЕРБ и защото липсата на визия не може да се потушава с персонални проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase