fallback

Общ преглед

Ученици от Основно училище "Христо Ботев" в град Стамболийски отправиха в Народното събрание поздрав по случай празника "Василица".

Председателят на парламента Цвета Караянчева посрещна гостите, които посетиха законодателната институция по инициатива на Центъра за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе", съобщават от пресцентъра на Народното събрание.

Oще по темата
Както е известно, 14 януари е почитан от ромската общност като начало на Новата година. По този повод учениците представиха кукерската традиция, фолклорен танц, изпълнение на тарамбуки и мажоретна композиция.

Те пожелаха здраве и щастие през Новата година на присъстващите и на председателя на Народното събрание.

Цвета Караянчева поздрави малките гости и им пожела да са здрави, ученолюбиви и търпеливи. "Вие сте големи и знаете, колко е важно да сме образовани, да можем успешно да се реализираме и да постигаме набелязаните цели", обърна се тя към учениците.

Председателят на парламента изрази благодарност към преподавателите от ОУ „Христо Ботев“ и към Центъра за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе" за усилията им всички български деца да посещават училище, да са щастливи и да успяват са сбъдват мечтите си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Добруджанец

преди 4 години

Стига бинго Васил.Това си е църковната нова година,руската и сръбска също.Стига *** са крали дори и празници!

11

Анонимен

преди 4 години

Боко няма ли основно , че да иде и той?

10

(

преди 4 години

Този Банго Василица от третия пол ли е?

fallback