Снимка: БТА
fallback

 

Премиерска инспекция на голям инфраструктурен обект. В последния работен ден на 2019 г. Бойко Борисов провери работата на пътя от магистрала "Тракия" към Поморие и "Слънчев бряг". Местните жители го посрещнаха с гайди и сурвачки за внуците му, предаде Нова тв.

"За новия сезон обходът на Поморие трябва да е готов, така трафикът за курортите няма да влиза в Бургас и туристите ще имат пряк достъп до тях, заявил министър-председателят по време на инспекцията на обхода на Поморие, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Според министър-председателя Борисов няма причина обходът на Поморие да не бъде готов за новия летен сезон. "Трябва да се спазят сроковете и ще видите колко ще се облекчи движението", е изтъкнал премиерът Борисов.

По думите му, докато трасета като настоящото се изграждат, това не се вижда, а после бързо се забравя какво е било преди. Премиерът е напомнил, че по Южното Черноморие са липсвали и пречиствателни станции.

Участъкът, който инспектира премиерът Борисов, е с дължина от около 5 километра и с него ще се довърши цялото разширение на пътя Бургас-Слънчев бряг. Другите участъци вече са пуснати в експлоатация и значително се облекчава трафикът, особено в туристическия сезон, уточниха от МС.

Обходът на Поморие е изключително важен за региона, предвижда се да бъде завършен през май 2020 г. По този начин преди началото на новия туристически сезон пътят Бургас-Слънчев бряг ще е изцяло готов и разширен за удобство и безопасност на придвижването на пътуващите.

.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

158

Анонимен

преди 4 години

Червените орди беснеят,пред .Бойко безсилно тъпеят!А шайката контрабандистивърти се сред тях като г-лис-ти!

157

Анонимен

преди 4 години

Глупав народ. ***.

156

Анонимен

преди 4 години

С гайди и сурвачки посрещнаха Борисов---То и Корнелия така я посрещат ама само в ромските махали.

fallback