Бойко Борисов и Анатолий Макаров. Снимка: МС
fallback

България има интерес да води равнопоставен и взаимноизгоден двустранен политически диалог с Руската федерация, при който страната ни се ръководи от националните си интереси и се придържа към общите европейски и евроатлантически политики. Това е заявил премиерът Бойко Борисов, който се срещна с посланика на Русия у нас Анатолий Макаров.

Oще по темата

Двамата са обсъдили двустранните отношения, като е било изразено съгласие, че не съществуват предпоставки, които да възпрепятстват тяхното развитие в прагматичен и добронамерен дух и занапред, съобщи правителствената пресслужба.

Според министър-председателя Борисов, както България, така и Русия са заинтересовани да си сътрудничат в редица сфери като икономика, енергетика, туризъм, транспорт, образование, наука и култура, социална политика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

116

Нищо ново

преди 4 години

Бойко, както винаги, се върти като ветропказател накъдето го духне вятъра. Преди да отиде във Вашингтон му трябваше изгонен руски дипломат за да го потупат по рамото американците. Сега тръгнал да се прегръща пък с руския посланик - хайде и с тях да сме големи приятели. Чудя се дали му вярва някой и дали не му се смеят зад гърба.

115

Гост

преди 4 години

Бойко, а с големите началници от ЕС и с бай Дончо искаш ли равнопоставен диалог? Тези самолети за какво са ни? Даже не са и европейско производство.

114

муспи

преди 4 години

Вижте на снимката общ расов белег - и двамата са без вратове.

fallback