fallback

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков подаде оставка, а премиерът Борисов я прие. Кой обаче е Бисер Петков и какъв бе професионалният му път дотук?

В периода 2002-2003 г. той е председател на Държавната агенция за осигурителен надзор към Министерски съвет.

Oще по темата
През март 2003 г. е избран от Народното събрание за заместник-председател на Комисията за финансов надзор и до май 2009 година ръководи управление "Осигурителен надзор" в комисията.

С решение на Народното събрание от 8 септември 2011 г. е избран за управител на Националния осигурителен институт. На 29 юли 2016 г. парламентът го преизбира на поста с нов 4-годишен мандат. Става министър на труда и социалната политика в третото правителство на Бойко Борисов.

След среща с премиера в късния следобед на 11 юни 2018 г. подава оставка заради скандала с майките на деца с увреждания от "Системата ни убива". Точно те обаче се обявяват против оставката и ден по-късно министър-председателят го уведомява, че Бисер Петков следва да продължи изпълнението на служебните си задължения.

През последните седмици Петков стана обект на атаки заради промените при изплащането на болничните, които предизивкаха недоволство сред синтдикати и работодатели.

А само преди ден Петков обяви, че спорният въпрос няма да бъде решен до края на годината.

Отстраняването на министъра идва и ден преди BBC да излъчи филм за социалните услуги за деца без родителска грижа, озаглавен "Скритите деца на България", съобщава телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

селянин

преди 4 години

И НЕ САМО ПОРАДИ ПЛАЩАНЕТО НА БОЛНИЧНИТЕ А КОМПЛЕКС ОТ ЕНИЧАРСКИ ПОДХОД КЪМ ОТРУДЕНИТЕ БЪЛГАРИ: 1. ПЕНСИОНИРАНЕ НА ОПРЕДЕЛЕНА ГРУПА ПРЕДИМНО РОМИ С ФАЛШИВИ ТЕЛК РЕШЕНИЯ,2. НЕ ПЕНСИОНИРАНЕ НА ХОРА, КОИТО ЗАСЛУЖАВАТ ТОВА, КАТО НЕ ИМ ПРИЗНАВАТ ТРУДОВ СТАЖ ОТ ПРЕДИ 25 и повече години. ТОЛЕРИРАНЕ НА АДМИНИСТРАТИВНИ РЪКОВОДИТЕЛИ НА ОПРЕДЕЛЕНИ ТЕРИТОРИАЛНИ ПОДРАЗДЕЛЕНИЯ НА НОИ.

11

Анонимен

преди 4 години

Този и онзи /уйчята/ са майстори на шикалкавенето и нищоправенето! Достойно по пътечката вървят племеника уйчов и пъргавелката от енергетиката, не пада по долу и пазарджишкото недоразумение, както и онова клюнестото, иде ред и на байчото със шкембела и тн.Че то май не остаха! Аре чиба!

10

вътю

преди 4 години

СЛЕДВАЩИЯТ ДА ИНИЦИИРА ОТМЯНАТА НА ТАВАНА,ЧЕ Е СРАМОТА!ДЪРЖАВАТА МЕ ПРЕФАСОНИРА ОТ ЧОВЕК В ПЕНСИОНЕН ФОНД!!!

fallback