Снимка: Булфото
fallback

Министър-председателят Бойко Борисов поиска и прие оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков, съобщиха от правителствената информационна служба.

Кадровото решение на премиера е въз основа на натрупани във времето основания, се чете в официалното съобщение.

Министър-председателят Борисов счита, че темповете, с които Министерството на труда и социалната политика работи, не отговарят на обществено-политическите очаквания.

Това е втората оставка на Бисер Петков като социален министър. През юни 2018 година той напусна поста си след проблемите с протестите на майките на деца с увреждания. Само ден по-късно обаче стана ясно, че той остава на поста.

Причината бе, че протестиращите майки на деца с увреждания, чиито проблеми бяха посочени като причина за оставката, се обявиха в подкрепа на Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

82

Анонимен

преди 4 години

Че кой друг министър да изгони. Те все са мафиотски протежето. А там бат Бойко няма думата. Стои и рапортува.

81

Анонимен

преди 4 години

Защо наистина се нарича МТСП?Когато нищо за трудовите хора не прави, частниците не увеличават заплатите, всички стават работещи бедни. А поливат пустинята, т.е. раздава някакви помощи за отопление от 470 лв. на хора, които лъжат, че са бедни. Вижте таблицата с критериите, да имат малко жилище???? Раздават от 350 до 930 лв. на увредени деца. Всеки месец. Много добре е ако сега стане министър някой от НФСБ. Да прати на работа майките. Стига сте раздавали пари, идващи от труда на малкото работещи.

80

да

преди 4 години

А защо на мен ми се струва,че това министерство произвежда само ,,ПРОФЕСИЯ-БЕЗРАБОТЕН"? При това положение дали има нужда от него?

fallback