Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Намеса в правилата и реда в Народното събрание видя лидерът на НФСБ Валери Симеонов в организираните протести срещу избора му за зам.-председател на парламента.

Майките на деца с увреждания за втори път искат оставката му от ръководен пост. В четвъртък те показаха недоволството си като се събраха пред НС, а за днес също са подготвили протест.

Oще по темата

Миналата година в разгара на протестите с искане за промяна в политиката за хората с увреждания на майките  Валери Симеонов, който тогава беше вицепремиер, ги нарече "група кресливи жени", които спекулират с "уж болни деца".

Последваха протести с искания за оставката му, като премиерът Бойко Борисов се извини от името на заместника си, но самият Симеонов заяви, че не се отказва от думите си. Въпреки това в крайна сметка напусна вицепремиерския пост и се върна на депутатската банка.

В сряда парламентът го избра за зам-председател на НС от квотата на Обединени патриоти и реакцията на майките не закъсня.

Според Симеонов решението той да заеме поста е взето единодушно от групата на ОП не се е предложил сам за него.

"Става въпрос за намеса в парламентарната демокрация, право на парламентарната група на Обединени патриоти е да има зам.- председател, то е неоспоримо и е съгласуван с всички останали групи“, каза Симеонов за протестите сега.

"За мен това не е било някаква самоцел, този пост 4 месеца стоя незает, а с решение на групата аз съм определен да заема този пост, нямам нито избор, нито съм човек, който бяга от отговорност, нито пък имам нужда от повишаване на рейтинг, това че някой протестира си е негово право“, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 4 години

По гаден и от турците във филма Козият рог.

29

Мен

преди 4 години

Дано цялото ти семейство до девето коляно погине! Амин.

28

Анонимен

преди 4 години

Не съм виждал по-алчен за власт човек.Срина рейтинга на партията си до дъното.Спокойно можеше да сложи за зам.предс.на НС някой от партията си ,но не,пак той се натиска при положение ,че вече е най-мразения политик заедно с Пеевски.Но простотията ходи по хората ,а не по горите.Много нагъл.

fallback