Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Обвиненията за българска следа в шпионския скандал в Сърбия не са сериозни, смята военният министър Красимир Каракачанов.

В четвъртък председателят на сръбската парламентарна комисия за Косово и Метохия Милован Дречун заяви, че против Сърбия се водят множество хибридни операции от няколко страни. Според него това има нещо общо и с реакцията на България на пристигането в Ниш на руски зенитно-ракетни системи С-400.

Oще по темата

"Такива неща, за които говори сръбският депутат, няма", отсече Каракачанов.

Според него и в сръбския парламент, както и в българския всеки може да говори каквото си иска.

"Това, че Сърбия има някакви проблеми не означава, че България трябва да е патица за отвличане на вниманието от вътрешните проблеми в Сърбия", отсече вицето.

Каракачанов коментира и протестите на майките на деца с увреждания срещу избора на неговия коалиционен партньор лидера на НФСБ Валери Симеонов за зам.-председател на парламента. Те се обяви против Симеонов да заеме този пост, защото в разгара на протестите им с искане за смяна на политиката за хора с увреждания, ги наречи "кресливи" жени с "уж болни деца".

"Защо протестират? В християнската идеология има грешка има и прошка, колко пъти искат да му отрежат главата, не са прави, предложението на групата на Обединени патриоти е съгласувано и с мен и аз съм дал своето съгласие", посочи той.

Според него е болшевишки подход да се преследва Симеонов за думи, за които вече е подал оставката си като вицепремиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 4 години

Оу умниците,я се запитайте, защо български военни не се обучават на Пейтриът? Защо,сърбите трябва да са спокойно за сигурносста си при положение че: Румънските *** строят база за американския щит,наще дадоха 4 бази за безплатно ползване,в Косово е най-голямата американска база(гара разпределителна за наркотиците). И какво сърбите да стоят и да гледат тъпо ли? Даже малко правят руски бази яко трябват,влизат в Евразийския съюз по-смело, и ще им завиждате на заплатите.

30

1

преди 4 години

До Рашо и Сашо,много си прав,ние може да хващаме руски "шпиони"но сърбите,не могат да хващат български шпиони,или така ни отърва.

29

1

преди 4 години

агент-иван,нима не знаеш,че балевски е болшевик,фамилното му име , не ти ли говори нещо,но той не иска да го носи,защтото всичките се правите ,на антиболшевици.

fallback